337
Ενας αρτίστας των γηπέδων | GettyImages

Grazie, Αντρέα Πίρλο

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2017, 23:38
Ενας αρτίστας των γηπέδων
|GettyImages

Grazie, Αντρέα Πίρλο

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2017, 23:38

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών, τον Αντρέα Πίρλο, που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 38 ετών.

Με 106 συμμετοχές στην Εθνική Ιταλίας, υπήρξε από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Μουντιάλ 2006, ενώ και σε διασυλλογικό επίπεδο οι τίτλοι του ήταν πολλοί και σημαντικοί.

Ο Πίρλο ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπρέσια, ενώ αγωνίστηκε επίσης στις Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους, πριν ενταχθεί στη Νέα Υόρκη το 2015.

«Τελευταίο παιχνίδι στο MLS. Καθώς ο χρόνος μου στη Νιου Γιορκ Σίτι φτάνει στο τέλος του, θα ήθελα να πω μερικά λόγια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την ευγένειά και την υποστήριξη που μου έδειξαν σε αυτήν την απίστευτη πόλη. Ευχαριστώ τους καταπληκτικούς φιλάθλους, ευχαριστώ το προπονητικό επιτελείο και όλους όσοι εργάστηκαν από πίσω, ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου», έγραψε αρχικά ο πρώην μέσος της Μπρέσια, της Iντερ, της Ρετζίνα, της Μίλαν, της Γιουβέντους και της Νιου Γιορκ Σίτι.

«Οχι μόνο η περιπέτειά μου στη Νέα Υόρκη έφτασε στο τέλος, αλλά και το ταξίδι μου ως ποδοσφαιριστής επίσης, γι’ αυτό θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία για να ευχαριστήσω την οικογένεια και τα παιδιά μου για την υποστήριξη και την αγάπη που πάντοτε μου έδιναν, κάθε ομάδα που είχα την τιμή να αγωνιστώ, κάθε συμπαίκτη που είχα την ευχαρίστηση να παίξω μαζί του, όλο τον κόσμο που έκανε την καριέρα μου τόσο φανταστική και τέλος, όλους τους φιλάθλους σε όλο τον πλανήτη που πάντα μου έδειχνε την υποστήριξή του. Θα είστε πάντα μαζί μου και στην καρδιά μου».

H αγαπημένη του Γιουβέντους τον αποχαιρέτησε με ένα απολαυστικό βίντεο.

Ο Πίρλο ήταν μέλος της Μίλαν που πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, 2 Champions League κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων μεταξύ του 2003 και 2011, ενώ στη συνέχεια με τη Γιουβέντους μέτρησε τέσσερις συνεχείς τίτλους πρωταθλητή, από το 2012 ως το 2015.

Τον ευχαριστούμε για όλα και θα τον θυμόμαστε για εκείνες τις στιγμές που μας χάρισε μέσα στα γήπεδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...