134
Πολεμικό αεροσκάφος, που μεταφέρει απεγκλωβισθέντες πολίτες από το Σουδάν, προσγειώνεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μάρκα του Αμάν | REUTERS/Muath Freij

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν ο μητροπολίτης Νουβίας και άλλοι 12 Ελληνες

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2023, 09:10
Πολεμικό αεροσκάφος, που μεταφέρει απεγκλωβισθέντες πολίτες από το Σουδάν, προσγειώνεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μάρκα του Αμάν
|REUTERS/Muath Freij

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν ο μητροπολίτης Νουβίας και άλλοι 12 Ελληνες

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2023, 09:10

Ακόμα 13 άτομα, Ελληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης, με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας, ο οποίος είχε παραμείνει για αρκετές ημέρες παγιδευμένος μέσα στη μητρόπολη στο Χαρτούμ, λόγω των συγκρούσεων που μαίνονταν στους δρόμους της σουδανικής πρωτεύουσας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στην γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ, για τη βοήθεια που παρέχει η χώρα της στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

«Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...