378
Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον σε παλιότερη εκδήλωση | EPA

SOS για την Virgin Airlines από τον Μπράνσον – ενέχυρο το νησί του στην Καραϊβική για κρατικό δάνειο

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 14:43
Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον σε παλιότερη εκδήλωση
|EPA

SOS για την Virgin Airlines από τον Μπράνσον – ενέχυρο το νησί του στην Καραϊβική για κρατικό δάνειο

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 14:43

Το νησί του στην Καραϊβική ως ενέχυρο προσφέρει ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον σε όποια κυβέρνηση του δώσει δάνειο που θα γλυτώσει από πτώχευση τις αεροπορικές του εταιρείες Virgin Atlantic και Virgin Australia.

Ο δισεκατομμυριούχος Βρετανός απεύθυνε έκκληση στις κυβερνήσεις για να διασώσουν τις εταιρείες του, που πλήττονται λόγω κορονοϊού, τονίζοντας ότι ο ίδιος παρά την περιουσία του, που υπολογίζεται σε 3,5 δισ. ευρώ, δεν διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τα 500 εκατ. λίρες που χρειάζονται οι εταιρείες του θα είναι με τη μορφή δανείου.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να διασώσουμε την Virgin Atlantic, όμως χρειαζόμαστε την στήριξη των κυβερνήσεων γιατί δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα βρίσκονται τα αεροπλάνα καθηλωμένα στο έδαφος», έγραψε σε επιστολή του, σύμφωνα με την Telegraph.

«Θα χρησιμοποιήσουμε περιουσιακά στοιχεία της Virgin και τη νήσο Νέκερ για να διασώσουμε όσες περισσότερες θέσεις εργασίας μπορούμε. Πολλές αεροπορικές εταιρείες χρειάζονται κρατική παρέμβαση για να μην κλείσουν και αρκετές την έχουν ήδη λάβει. Χωρίς αυτή, δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν, μαζί με την πολύτιμη διασυνδεσιμότητα μεγάλης οικονομικής αξίας. Η Virgin Atlantic ξεκίνησε πριν από 36 χρόνια με ένα μόνο αεροπλάνο. Και με το πέρασμα των χρόνων δημιούργησε ανταγωνισμό στην British Airways, που πρέπει να παραμείνει έντονος, για το καλό των πελατών μας και του κοινού γενικότερα».

Αποψη της νήσου Νέκερ στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους στην Καραϊβική

Τον περασμένο μήνα, ο Μπράνσον έδωσε 250 εκατ. δολάρια για τις ανάγκες της αυτοκρατορίας του, αλλά έχει δεχθεί κριτική γιατί δεν βάζει περισσότερα από την τσέπη του. Ο ίδιος απάντησε ότι η περιουσία του δεν «κάθεται» στην τράπεζα σε ρευστό, αλλά υπολογίζεται με βάση την αξία της Virgin σε όλο τον κόσμο πριν την πανδημία.

Σύμφωνα με την Telegraph, η Virgin Atlantic δεν πληροί τις προϋποθέσεις της βρετανικής κυβέρνησης για στήριξη, καθώς δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση. Σχεδόν όλα της τα αεροσκάφη είναι νοικιασμένα και οι πολυπόθητες χρονοθυρίδες της στο Χίθροου έχουν μπει υποθήκη για τους μετόχους της εταιρείας.

Ο Μπράνσον βρέθηκε στο στόχαστρο και για μήνυση που είχε κάνει παλιότερα στο βρετανικό ΕΣΥ για συμβόλαιο που δεν είχε κερδίσει, στην οποία και δικαιώθηκε. Ο ίδιος απάντησε ότι όλα τα χρήματα που έλαβε από το NHS, επενδύθηκαν ξανά στο δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...