412
Η Μαντόνα μιλά στην τελετή απονομής των αμερικανικών βραβείων GLAAD, όπου βραβεύθηκε για τη συμβολή της στους αγώνες της ΛΟΑΤ κοινότητας | REUTERS/Eduardo Munoz

Σοκαριστικό βίντεο από τη Μαντόνα: «Ελεγχο στα όπλα τώρα!»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 17:50
Η Μαντόνα μιλά στην τελετή απονομής των αμερικανικών βραβείων GLAAD, όπου βραβεύθηκε για τη συμβολή της στους αγώνες της ΛΟΑΤ κοινότητας
|REUTERS/Eduardo Munoz

Σοκαριστικό βίντεο από τη Μαντόνα: «Ελεγχο στα όπλα τώρα!»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 17:50

Μήνυμα κατά της ανεξέλεγκτης οπλοχρησίας στέλνει η Μαντόνα μέσα από το τελευταίο της βιντεοκλίπ για το καινούργιο τραγούδι «God Control», που αναπαριστά βίαιες σκηνές από τη σφαγή στο κλαμπ Pulse του Ορλάντο, όπου σκοτώθηκαν 49 άτομα και 53 τραυματίστηκαν, τον Ιούνιο του 2016.

Τόσο στους στίχους, όσο και στο βίντεο, η Μαντόνα ζητεί αυστηρότερους ελέγχους στις πωλήσεις όπλων, λέγοντας: «Κάθε χρόνο, 36.000 Αμερικανοί σκοτώνονται από πυροβόλα όπλα, ενώ άλλοι 100.000 τραυματίζονται. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Ελεγχος στις πωλήσεις και τη χρήση όπλων. Τώρα».

Στη συνέχεια, αναπαράγει μία φράση της γνωστής ακτιβίστριας Αντζελα Ντέιβις: «Δεν δέχομαι πια τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Αλλάζω τα πράγματα που δεν μπορώ να δεχτώ».

Οπως γράφει η Guardian, στην οθόνη, διαβάζουμε τους στίχους που γράφει η Μαντόνα στη γραφομηχανή, ενώ παρεμβάλλονται σκηνές από το κλαμπ, όπου ο δολοφόνος σκοτώνει τους θαμώνες και το προσωπικό: «Οταν κάνουν λόγο για μεταρρυθμίσεις, με πιάνουν τα γέλια. Προσποιούνται ότι βοηθούν, με πιάνουν τα γέλια. Λένε ότι χρειαζόμαστε αγάπη, αλλά χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα».

Η σφαγή στο Ορλάντο ήταν η μεγαλύτερη έως τότε στην αμερικανική ιστορία. Ο δολοφόνος, Ομάρ Ματίν, σκοτώθηκε από την αστυνομία. Αποκαλούσε τον εαυτό του «στρατιώτη του Ισλάμ» και δήλωνε πιστός στο Ισλαμικό Κράτος.

Το «μαύρο» ρεκόρ καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 2017, στη σφαγή στο μουσικό φεστιβάλ του Λας Βέγκας, με τους 58 νεκρούς.

Στο βίντεο εμφανίζεται και η Μαντόνα ως ένα από τα θύματα του δολοφόνου στο κλαμπ

Μιλώντας για το βίντεο, η Μαντόνα είπε: «Θέλω να τραβήξω την προσοχή του κόσμου, μέσω της καλλιτεχνικής μου ιδιότητας σε ένα πρόβλημα που στις ΗΠΑ είναι εκτός ελέγχου και σκοτώνει αθώους ανθρώπους. Αυτή η κρίση μπορεί να τελειώσει αν οι νομοθέτες μας αναλάβουν δράση και αλλάξουν τους νόμους για να μας προστατέψουν όλους. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, αν αναλογιστείτε πόσοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, πόσες ζωές άλλαξαν για πάντα επειδή δεν υπάρχει έλεγχος στα όπλα στην Αμερική».

Σε συνέντευξή της, αναφέρθηκε και στα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας και τις πρόσφατες απαγορεύσεις των εκτρώσεων σε διάφορες πολιτείες: «Παλέψαμε πολύ σκληρά για πολλές από αυτές τις ελευθερίες και τώρα φαίνεται ότι μας τις αφαιρούν όλες με συστηματικό τρόπο. Δεν με κάνει να χάνω την ελπίδα μου. Με κάνει να θέλω να παλέψω περισσότερο».

Το βίντεο σκηνοθέτησε ο Γιόνας Ακερλουντ, που έχει δουλέψει σε πολλά ακόμα βίντεο της Μαντόνα, ξεκινώντας με το «Ray of Light», το 1998. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει τη Lady Gaga, την Μπιγιονσέ και τον Νταβίντ Γκετά.

Δείτε το βίντεο του τραγουδιού – ΠΡΟΣΟΧΗ: περιέχει βίαιες σκηνές

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...