296
Η κορυφή Πούντα Ρόκα των Δολομιτικών Αλπεων, όπου φαίνεται το σημείο κατάρρευσης του παγετώνα και το ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες | REUTERS/Borut Zivulovic

Σοκ στην Ιταλία: Φόβοι για 30 νεκρούς μετά την κατάρρευση παγετώνα στις Αλπεις

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 11:38
Η κορυφή Πούντα Ρόκα των Δολομιτικών Αλπεων, όπου φαίνεται το σημείο κατάρρευσης του παγετώνα και το ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες
|REUTERS/Borut Zivulovic

Σοκ στην Ιταλία: Φόβοι για 30 νεκρούς μετά την κατάρρευση παγετώνα στις Αλπεις

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 11:38

Σε 20 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από την αποκόλληση μεγάλου στρώματος πάγου στη Μαρμολάντα, στις Δολομιτικές Αλπεις, το απόγευμα της Κυριακής.

Εξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εννέα τραυματίσθηκαν. Δυο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ τη ζωή του έχασε και ένα παιδί εννέα ετών.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες και υπάρχει φόβος ότι στο τέλος ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 30.

Το σημείο της τραγωδίας, το πρωί της Δευτέρας – REUTERS/Borut Zivulovic

Ο Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, μετέβησαν στην τοποθεσία Κανατζέι, όπου έχει στηθεί το κέντρο συντονισμού για την παροχή βοήθειας.

Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας Παροχής Αμεσης Βοήθειας στην περιοχή των Αλπεων, Βάλτερ Καϊνέλλι, τόνισε τέλος ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, όπως και οι συνεργάτες του, κινούνται με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, διότι παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος αποκόλλησης νέων στρωμάτων πάγου και κατολισθήσεων.

Τις τελευταίες ημέρες, στο συγκεκριμένο σημείο, η θερμοκρασία άγγιξε τους 10 βαθμούς, πραγματικό ρεκόρ για την όλη περιοχή.

«Με την μεγάλη αυτή ζέστη, οι παγετώνες είναι όλο και πιο λεπτοί, σπάνε σαν να πρόκειται για ουρανοξύστες που καταρρέουν. Αλλά με τέτοιες θερμοκρασίες, ένας πεπειραμένος ορειβάτης δεν πρέπει καν να ξεκινά την αναρρίχηση προς την κορυφή», δήλωσε ο γνωστός ιταλός ορειβάτης Ράινολντ Μέσνερ στην εφημερίδα La Repubblica.

«Η τέχνη του αλπινισμoύ συνίσταται στο να μην χάνεις την ζωή σου, σε περιοχές όπου υπάρχει αυτός ο κίνδυνος», πρόσθεσε ο Μέσνερ.

Η εισαγγελία της πόλης Τρέντο άρχισε έρευνα, για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για αυτήν τη θανατηφόρα φυσική καταστροφή. Η έρευνα αφορά το αδίκημα της πρόκλησης καταστροφής εξ αμελείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...