146
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας προσερχόμενος στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης για τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας | Aris Oikonomou / SOOC

Σκρέκας: Πρόστιμα για αισχροκέρδεια και με απόδειξη… στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2024, 11:07
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας προσερχόμενος στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης για τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
|Aris Oikonomou / SOOC

Σκρέκας: Πρόστιμα για αισχροκέρδεια και με απόδειξη… στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2024, 11:07

Τα πρόστιμα που επιβάλλονται για αισχροκέρδεια εισπράττονται ή βεβαιώνονται στην Εφορία, διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, απαντώντας έτσι στις βολές της αντιπολίτευσης ότι τα πρόστιμα στους παρανομούντες ανακοινώνονται, αλλά δεν εισπράττονται ποτέ. Μάλιστα, όπως σημείωσε, την προσεχή Δευτέρα θα καταθέσει στη Βουλή τις σχετικές βεβαιώσεις προστίμων της ΔΙΜΕΑ, προκειμένου να ενημερωθούν και οι πολίτες.

Οσο για τη δέσμη των τεσσάρων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ανακοίνωσε την Τετάρτη (εδώ) ο υπουργός Ανάπτυξης, επανέλαβε ότι στόχο έχουν να διορθώσουν τις διαχρονικές στρεβλές πρακτικές εταιρειών που φούσκωναν τις τιμές στα ράφια.

Οι παρεμβάσεις, επεσήμανε ο κ. Σκρέκας, έρχονται σε συνέχεια μέτρων που ελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα, «τα αποτελέσματα των οποίων έχουν φανεί».

Οσον αφορά το βρεφικό γάλα, ξεκαθάρισε ότι εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις από τις δυο πολυεθνικές που ελέγχονται από τη ΔΙΜΕΑ, θα ανακοινωθούν πρόστιμα τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...