432
φωτό αρχείου: Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης  (αριστερά) και οΠάνος Σκουρλέτης | Nikos Libertas / SOOC

Σκουρλέτης και Βερναρδάκης καταγγέλλουν «κύκλους της Δικαιοσύνης που κάνουν αντιπολίτευση»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2017, 12:19
φωτό αρχείου: Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης  (αριστερά) και οΠάνος Σκουρλέτης
|Nikos Libertas / SOOC

Σκουρλέτης και Βερναρδάκης καταγγέλλουν «κύκλους της Δικαιοσύνης που κάνουν αντιπολίτευση»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2017, 12:19

Με «απόλυτο σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών», άλλο ένα στέλεχος της κυβέρνησης άσκησε κριτική άσκησε στους θεσμούς της Δικαιοσύνης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ρωτήθηκε αν συμφωνεί με τα μέλη της κυβέρνησης (σ.σ. Αλέξη Τσίπρα και Παύλο Πολάκη) που επιμένουν να υποστηρίζουν ότι η Δικαιοσύνη εμποδίζει την κυβέρνηση.

«Μήπως το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί ορισμένοι κύκλοι της δικαιοσύνης κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και υπερβαίνουν τα όρια της εξουσίας τους;», απάντησε ο ίδιος με μία ρητορική ερώτηση. «Το σκηνικό σήμερα δεν διαμορφώνεται από τη μια με το πολιτικό σύστημα με τις παθογένειες του και από την άλλη τη δικαστική εξουσία, η οποία λειτουργεί άψογα. Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν παντού», τόνισε ο υπουργός.

Και επανέλαβε από την πλευρά του ότι κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, προφανώς και η δικαστική εξουσία. «Με απόλυτο σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, πρέπει ο καθένας να κινείται εντός των συνταγματικών ορίων του», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια της συζήτησης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να μεταθέσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πιθανότατα για το φθινόπωρο του 2019, ώστε να αποσυνδεθούν από τις ευρωεκλογές. 

Στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης έβαλε το λιθαράκι του και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «υπερσυντηρητικό θύλακα μέσα στη Δικαιοσύνη, ο οποίος στην πραγματικότητα επιχειρεί να επέμβει στη νομοθετική και πολιτική εξουσία».

Οταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η Δικαιοσύνη χάνει σε κύρος και σε αξιοπιστία και γίνεται ανοικτά πολιτικοποιημένη, ταξική και κοινωνικά άδικη, άρα απονομιμοποιείται».

«Εμείς θέλουμε και αγωνιούμε καθημερινά ώστε να επιστρέψουμε στην κοινωνία όσα στερήθηκε με τη λιτότητα και τη συρρίκνωση της δημοκρατίας», σχολίασε. «Η αξιωματική αντιπολίτευση αγωνίζεται να επιστρέψει στους κύκλους της διαπλοκής και του βαθέος συστήματος όσα η κυβέρνηση αφαιρεί από αυτούς».

Αλλά πιο σταθερός μαχητής της κυβέρνησης σε αυτή την αντιπαράθεση παραμένει ο αναπληρωτης υπουργός Υγείας. Με αφορμή μία νέα ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, ο Παύλος Πολάκης ανάρτησε νέο σχόλιο στο Facebook. Αναφέρθηκε στην απόφαση του ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να εκλαμβάνεται η επίσχεση εργασίας από τον εργοδότη ως δήλωση πρόθεσης του εργαζόμενου να αποχωρήσει από την επιχείρηση, και ως εκ τούτου μπορεί να τον απολύσει…

Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε τη «βαθιά ταξική απόφαση υπέρ των εργοδοτών», υπαινισσόμενος ότι δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι η απόφαση αυτή έρχεται μετά την πρώτη απόφαση του Αρείου Πάγου, σχετικά με τα δικαιώματα εργαζομένων που ζητούν τα δεδουλευμένα τους. 

«Διαβάστε το σκεπτικό της αποφασης που “δαγκώνει τους αδύναμους”και πείτε μου για αστοιχείωτους. Ο σεβασμός κατακτάται ΔΕΝ απονέμεται», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Δεύτερη ,εντός ολίγων ημερών ,ΒΑΘΕΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!!!!!!!!!!!!Προφανως τυχαίο…

Geplaatst door Παυλος Πολακης op Zaterdag 22 juli 2017

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...