284
Κάτοχος Tesla προσπαθεί να το φορτίσει σε συνθήκες πολικού κρύου, στο Σικάγο | Twitter

Σικάγο: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν άντεξαν το πολικό ψύχος

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 15:35
Κάτοχος Tesla προσπαθεί να το φορτίσει σε συνθήκες πολικού κρύου, στο Σικάγο
|Twitter

Σικάγο: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν άντεξαν το πολικό ψύχος

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 15:35

Προβλήματα δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρία των ημερών στις βορειοανατολικές ΗΠΑ στους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πολλοί κάτοιχοι Tesla αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν, καθώς το 45λεπτο που απαιτούσε η πλήρης φόρτισή τους, έφτασε τις δύο ώρες, στην καλύτερη περίπτωση, λόγω του πολικού ψύχους.

Σύμφωνα με την Telegraph, το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο στην περιοχή του Σικάγου, όπου το θερμόμετρο έδειξε μείον 18 βαθμούς Κελσίου, σηματοδοτώντας τον πιο ψυχρό χειμώνα από το 1996.

Οι οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν στους σταθμούς φόρτισης, όπου οι ουρές ήταν μεγάλες.

«Είμαι εδώ πάνω από πέντε ώρες σε αυτό το σημείο και ακόμα δεν έχω καταφέρει να φορτίσω το αυτοκίνητό μου», δήλωσε ο οδηγός του Tesla Μπράντον Γουέμπουρν στο CBS News Chicago.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχε δει τουλάχιστον 10 από τα οχήματα, τα οποία κοστίζουν πάνω από 30.000 δολάρια, να απομακρύνονται με γερανό, αφού οι μπαταρίες τους άδειασαν.

Εργαζόμενος σε χώρο στάθμευσης σπρώχνει ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έμεινε από μπαταρία – Twitter

Αλλος ιδιοκτήτης Tesla, ο Τάιλερ Μπίαρντ, δήλωσε στο Fox 32 ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου του παρέμεινε στο 0% παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να την φορτίσει επί δύο τρίωρα.

Τα εγχειρίδια της Tesla παρέχουν εκτενείς συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν τον κρύο καιρό οι κάτοχοί τους.

Η εφαρμογή για κινητά έχει μια ρύθμιση για την απόψυξη ενός αυτοκινήτου, η οποία προορίζεται επίσης να ζεστάνει την μπαταρία υψηλής τάσης του κάθε οχήματος. Φαίνεται όμως ότι σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, δεν λειτουργούν σωστά.

Τα Tesla κυριαρχούν στην αμερικανική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την εταιρεία του Ελον Μασκ να αντιπροσωπεύει το 55% των 1,2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν πέρυσι.

Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στους αμερικανικούς δρόμους και 135.000 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...