207
Τα Γαλάζια Ορη στις φλόγες, όπως φαίνονται από ένα σημείο παρατήρησης | Twitter

Σίδνεϊ: Τεράστια η καταστροφή σε δάση παγκόσμιας κληρονομιάς

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 13:36
Τα Γαλάζια Ορη στις φλόγες, όπως φαίνονται από ένα σημείο παρατήρησης
|Twitter

Σίδνεϊ: Τεράστια η καταστροφή σε δάση παγκόσμιας κληρονομιάς

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 13:36

Τελειωμό δεν έχουν οι μεγάλες πυρκαγιές έξω από το Σίδνεϊ στην Αυστραλία και όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία, έχει καεί τουλάχιστον το 20% του γειτονικού εθνικού πάρκου παγκόσμιας κληρονομιάς Γαλάζια Ορη.

Συνολικά, έχει καεί το 10% όλων των εθνικών πάρκων της Νέας Νότιας Ουαλίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η αυστραλιανή μεγαλούπολη.

Οι περιβαλλοντολόγοι κάνουν λόγο για οικουμενική τραγωδία και μεγάλη κρίση, καθώς η καμένη έκταση φτάνει τα οκτώ εκατ. στρέμματα στην πολιτεία.

Δώδεκα από τις 28 περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς έχουν καεί ολοκληρωτικά ή εν μέρει.

Αρκετά από αυτά τα δάση δεν είχαν καεί ποτέ και έτσι η ζημιά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Οι ειδικοί περιμένουν να σβήσουν οι πυρκαγιές για να εκτιμήσουν πλήρως τις απώλειες στη βιοποικιλότητα.

Τα Γαλάζια Ορη, μία έκταση μεγάλης οικολογικής σημασίας έξω από το Σίδνεϊ, στις φλόγες

Η πυροσβεστική αναφέρει ότι τα Γαλάζια Ορη, μία έκταση μεγάλης οικολογικής αξίας έξω από το Σίδνεϊ, δεν είχαν δει ανάλογη καταστροφή από το 2000. Η ξηρασία των τελευταίων ετών, οι υψηλές θερμοκρασίες και η χαμηλή υγρασία είναι σημαντικοί παράγοντες που επέτρεψαν στις πυρκαγιές να λάβουν τέτοια έκταση.

Το πρωί της Τρίτης, έκαιγαν 118 πυρκαγιές στην πολιτεία, 48 από τις οποίες ήταν εκτός ελέγχου και έτσι οι απώλειες αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...