686
Από τη Ρωσία με αγάπη - και με κάμποσες σφαίρες... | CreativeProtagon

Σεξ, όπλα και ροκ για τη ρωσίδα κατάσκοπο

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2018, 19:50
Από τη Ρωσία με αγάπη - και με κάμποσες σφαίρες...
|CreativeProtagon

Σεξ, όπλα και ροκ για τη ρωσίδα κατάσκοπο

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2018, 19:50

Καθώς διαμορφώνεται το κατηγορητήριο εναντίον της 29χρονης –φερομένης ως κατασκόπου- Ρωσίδας, αρχίζει σιγά σιγά να διακρίνεται η μέθοδος που χρησιμοποιούσε η Μαρία Μπούτινα, ως άλλη γυναίκα-αράχνη, προκειμένου να παγιδεύει τα θύματά της.

Η διαδικασία ήταν… απλή και προαιωνίως γνωστή, από την εποχή του προπατορικού αμαρτήματος: νεαρή κοκκινομάλλα θέλει να «χωθεί» στο ρεπουμπλικανικό λόμπι των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ως «δούρειο ίππο» την υπέρμετρη αγάπη της για την οπλοκατοχή. Ο «χειριστής» της, επίσης Ρώσος, επιμένει πως η νεαρή θα πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί το σεξαπίλ της για να εκμαιεύει μυστικά από αμερικανούς πολιτικούς ή υψηλόβαθμους αξιωματούχους και στη συνέχεια να δίνει ακριβή αναφορά στο Κρεμλίνο.

Ή, τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται το αμερικανικό κατηγορητήριο, που στη συνέχεια σπεύδει να προσθέσει… γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τη δράση της φλογερής κοκκινομάλλας.

Σύμφωνα με αυτό, η Μπούτινα είχε προσωπική ερωτική σχέση με αμερικανό πολιτικό, ενώ προσφέρθηκε να συνευρεθεί σεξουαλικά με άλλο πρόσωπο, με αντάλλαγμα μία θέση σε ομάδα πίεσης.

Το πρόσωπο με το οποίο διατηρούσε σχέση δεν είναι άλλος από τον 56χρονο Ρεπουμπλικανό Πολ Ερικσον, βετεράνο της Εθνικής Ενωσης Οπλοκατοχής (NRA), τέως συντηρητικό γερουσιαστή, συντηρητικό ακτιβιστή, συντηρητικό… γενικά.

Οσον αφορά τον «διαχειριστή» της, αυτός δεν είναι άλλος από τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Αλεξάντρ Τόρσιν.

Η Μαρία εμφανίζεται σε πολλές φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της στο Facebook με τον Τόρσιν, με ανώνυμη πηγή να δηλώνει προ ημερών στο πρακτορείο Reuters ότι η Μπούτινα εργαζόταν ως βοηθός του – άλλα μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η Μπούτινα είχε και σεξουαλικές σχέσεις με τον Τόρσιν.

Ο ίδιος ο Τόρσιν αρνήθηκε, όταν του ζητήθηκε, να σχολιάσει το γεγονός, όπως και η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Ωστόσο, άνδρες του FBI βρήκαν τα μηνύματα που αντήλλασσε η Μπούτινα με τον Τόρσιν, στα οποία φέρεται ότι της έγραφε: «Εχεις ξεπεράσει (σε δράση) μέχρι και την Αννα Τσάπμαν!»

NRA, ο δούρειος ίππος του Κρεμλίνου;

Η Μπούτινα ζούσε στις ΗΠΑ με φοιτητική βίζα από το 2015 –αν και, σύμφωνα με την ίδια, δεν επισκέφτηκε πρώτη φορά τις ΗΠΑ το 2015, μα τρία χρόνια νωρίτερα, όταν σε ένα θερινό κάμπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για νέους, στη Νότια Ντακότα, έδωσε σειρά διαλέξεων για νέους που ενδιαφέρονταν για την πολιτική.

Πάντως, το 2015 είναι γεγονός πως η Μπούτινα μαζί με τον Τόρσιν ήταν στο Τενεσί, όπου συγκέντρωναν χρηματικά ποσά για την προεκλογική εκστρατεία του ρεπουμπλικανού κυβερνήτη του Ουισκόνσιν Σκοτ Ουόκερ.

Την ίδια εποχή έγραψε ένα άρθρο στο αμερικανικό περιοδικό National Interest με τίτλο «The bear and the elephant», κύρια ιδέα του οποίου ήταν πώς ένας ρεπουμπλικανός αμερικανός πρόεδρος θα συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ και Ρωσίας.

Λίγο μετά η Μπούτινα, ως εκπρόσωπος της οργάνωσης «Δικαίωμα στην οπλοκατοχή», συμμετείχε στο Ετήσιο Εθνικό Πρόγευμα Προσευχής στην Ουάσιγκτον, στο οποίο παραδοσιακά μιλάει ο αμερικανός πρόεδρος. Είναι η περίοδος που μιλάει πλέον σθεναρά για την καθιέρωση του δικαιώματος των πολιτών στην αυτοάμυνα αλλά και για την ανάπτυξη της κουλτούρας της οπλοκατοχής και της σκοποβολής – οι εντολές που έχει λάβει ίσως και να είναι η χρήση της NRA ως δούρειος ίππος απόσπασης πληροφοριών.

Μέσω αυτής της δράσης της η Μπούτινα γνώρισε και πόζαρε δίπλα σε επιφανή στελέχη των Ρεπουμπλικανών, όπως οι κυβερνήτες Ρικ Σκοτ και Μπόμπι Τζίνταλ αλλά και ο γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ – παραμένει υπό διερεύνηση αν και κατά πόσο είχε πέσει στο κρεβάτι με κάποιον από τους προαναφερθέντες, πάντως όσα ήθελε να εκμαιεύσει απ’ αυτούς κατάφερε και τα εκμαίευσε.

Εκτός από το σεξ και τα όπλα, η Μπούτινα χρησιμοποιούσε μέχρι και τις… ροκ συναυλίες ως χώρο δημόσιων εμφανίσεων με -διόλου τυχαίους- αμερικανούς αξιωματούχους. Μάλιστα, με έναν εξ αυτών, τον τέως σύμβουλο του Τραμπ Τζέφρι «Τζέι Ντι» Γκόρντον, εθεάθη δυο φορές σε συναυλία του ροκ συγκροτήματος Styx.

Οπως επισημαίνουν πάντως τα αμερικανικά ΜΜΕ, η 29χρονη υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος που ρώτησε δημοσίως τον Τραμπ ποια θα ήταν η πολιτική του έναντι των ρωσικών κυρώσεων αν εκλεγόταν πρόεδρος. Ηταν Ιούλιος 2015, λίγες εβδομάδες αφότου επισημοποίησε ο Τραμπ την υποψηφιότητά του, στη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Λας Βέγκας, όταν η Μπούτινα τον ρώτησε: «Θέλετε να συνεχίσετε την πολιτική των κυρώσεων που βλάπτουν και τις δύο οικονομίες;»

«Πιστεύω πως θα τα πήγαινα πολύ καλά με τον Πούτιν, ΟΚ; Δεν νομίζω πως θα χρειαζόμασταν κυρώσεις» ήταν η διπλωματική απάντηση του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...