327
Από την ανακατάληψη της αίθουσας 516 στο ΦΠΨ, στις καταγγελίες για προσαγωγές των μελών της από την Ασφάλεια η αναρχική συλλογικότητα | INTIMEnews

«Σε μας δεν πιάνουν αυτά»: Για μπαράζ προσαγωγών μελών του μιλά ο Ρουβίκωνας

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 11:10
Από την ανακατάληψη της αίθουσας 516 στο ΦΠΨ, στις καταγγελίες για προσαγωγές των μελών της από την Ασφάλεια η αναρχική συλλογικότητα
|INTIMEnews

«Σε μας δεν πιάνουν αυτά»: Για μπαράζ προσαγωγών μελών του μιλά ο Ρουβίκωνας

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 11:10

Συνεχείς και σε ορισμένες περιπτώσεις επαναλαμβανόμενες προσαγωγές μελών της, χωρίς ωστόσο καμία εξ αυτών να καταλήξει σε σύλληψη, καταγγέλλει με ανάρτησή της στο Facebook η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Στην ανακοίνωση που «ανέβηκε» επίσης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, γίνεται λόγος για «δοκιμασμένες» πρακτικές της Ασφάλειας με παρενόχληση ηγετικών στελεχών της οργάνωσης και εκφοβισμό μικρότερων σε ηλικία μελών της.

Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η αναρχική συλλογικότητα, ένα από τα μέλη της προσήχθη κοντά στον τόπο κατοικίας του και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να εκμαιεύσουν πληροφορίες για τις δράσεις της ομάδας.

«Νεαρός σύντροφός μας προσήχθη κοντά στη στάση λεωφορείου στην γειτονιά του και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ. Δεν είχε προηγηθεί κανένα περιστατικό που να αφορούσε εμάς ή να είχε αστυνομικό ενδιαφέρον. Ο σύντροφος βρέθηκε στη Γενική Ασφάλεια όπου για αρκετή ώρα ανακρίθηκε για ζητήματα που αφορούσαν την συλλογικότητά μας. Κάπου ανάμεσα στα “είσαι μικρός και σε εκμεταλλεύονται”, “οι αρχηγοί έχουν προνόμια”, “κοίτα τη δουλειά σου γιατί θα φας το κεφάλι σου” ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ προσπαθούσε να εκμαιεύσει πληροφορίες για την λειτουργία και συγκεκριμένες δράσεις της ομάδας.

»Λίγες μέρες μετά ο ίδιος σύντροφος προσήχθη ξανά με τον ίδιο τρόπο, πάλι αναίτια, αν και αυτή την φορά δεν επέμειναν σε “φιλικές συζητήσεις” και τον άφησαν να φύγει γρήγορα .

»Παράλληλα προσήχθη άλλος σύντροφος μας, από την “κατηγορία” των “παλιών” που κι αυτός σύντομα αφέθηκε ελεύθερος.

»Σήμερα το απόγευμα πάλι άλλα τρία μέλη μας τραβήχτηκαν με τον ίδιο τρόπο για να αφεθούν και πάλι μετά από λίγο ελεύθερα», περιγράφεται στην ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

«Από την μία παρενοχλούν φορτικά όσους θεωρούν “ηγέτες” και από την άλλη πιέζουν μέλη νεαρής ηλικίας με σκοπό τον φόβο ή την συλλογή πληροφοριών», αναφέρεται μεταξύ άλλων, τέτοια όμως, διαμηνύεται δεν μας πτοούν, ούτε μας εμποδίζουν, ούτε τους ωφελούν σε κάτι.

«Αν το μόνο που τους νοιάζει είναι μια μικροσυμμορίτικη ευχαρίστηση ξέρουν επίσης ότι δεν συνηθίζουμε να αφήνουμε έκθετα τα μέλη μας, τόσο στην κανονική καταστολή όσο και σε συμμορίτικες πρακτικές. Σε εμάς δεν πιάνουν αυτά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...