296
Ο Σαλάχ Κασόγκι δέχεται τα συλλυπητήρια του ανθρώπου που είναι σχεδόν βέβαιο ότι διέταξε προσωπικά τη δολοφονία του πατέρα του: του πανίσχυρου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν | Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal Court/Handout via REUTERS

Ο γιος του Κασόγκι δεν μπορεί ούτε να πενθήσει – τον κλήτευσε ο «δολοφόνος» του πατέρα του

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 10:35
Ο Σαλάχ Κασόγκι δέχεται τα συλλυπητήρια του ανθρώπου που είναι σχεδόν βέβαιο ότι διέταξε προσωπικά τη δολοφονία του πατέρα του: του πανίσχυρου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
|Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal Court/Handout via REUTERS

Ο γιος του Κασόγκι δεν μπορεί ούτε να πενθήσει – τον κλήτευσε ο «δολοφόνος» του πατέρα του

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 10:35

Σαν να μην καταλαβαίνει από τις φωνές διαμαρτυρίας και τα πιεστικά ερωτήματα που διατυπώνει μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας κάνει η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Είκοσι και περισσότερες ημέρες μετά την εξαφάνιση του αντιφρονούντα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, το Ριάντ μόλις που παραδέχτηκε «ένα τρομερό λάθος» που έφερε τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Αυτό ενώ οι πληροφορίες και η έρευνα των τουρκικών Αρχών υποδεικνύουν ότι ο Κασόγκι σφαγιάστηκε από ομάδα 15 ατόμων που έφτασε για τον σκοπό αυτό από τη Σαουδική Αραβία. Μια ομάδα η δράση της οποίας ήταν σε γνώση -αν όχι και με τις άμεσες εντολές- του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Αλλά η βασιλική οικογένεια δεν έμεινε μόνο στο τηλεφώνημα.

Ο Σαλάχ Κασόγκι, γιος του δημοσιογράφου κλήθηκε την Τρίτη στο παλάτι στο Ριάντ όπου συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν και τον γιο του και διάδοχο Μοχάμεντ. Και οι δύο τους εξέφρασαν «τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια» του νεκρού.

Ο βασιλιάς Σαλμάν (δεξιά) με τον γιο του Τζαμάλ Κασόγκι

Δεν είναι βέβαια εύκολο να αρνηθεί κανένας την πρόσκληση από την ανώτατη εξουσία. Ο Σαλάχ Κασόγκι είναι πρακτικά παγιδευμένος στη Σαουδική Αραβία γιατί το διαβατήριό του έχει ακυρωθεί. Αλλά μέλη της οικογένειας, όπως η πρώην σύζυγος του Κασόγκι και η κόρη του δολοφονημένου δημοσιογράφου, ζουν στο Ντουμπάι.

Η εικόνα του νέου άνδρα που σφίγγει το χέρι του ανθρώπου που πιθανόν έδωσε την εντολή για την άγρια δολοφονία του πατέρα του είναι άλλο ένα από τα πολλά παράδοξα μίας υπόθεσης που κατά τον Τραμπ συνιστά τη «χειρότερη συγκάλυψη όλων των εποχών».

Αλλά ακόμη και αν πρόκειται για συγκάλυψη, η επικοινωνιακή διαχείριση σίγουρα είναι μία από τις χειρότερες που μπορεί να θυμηθεί κανένας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...