266
Η Σάρα Σάντερς μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο | REUTERS/Jonathan Ernst

Σάρα Σάντερς: «Τα μέλη του Κογκρέσου δεν είναι αρκετά έξυπνα για να διαβάσουν τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ»

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 13:23
Η Σάρα Σάντερς μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο
| REUTERS/Jonathan Ernst

Σάρα Σάντερς: «Τα μέλη του Κογκρέσου δεν είναι αρκετά έξυπνα για να διαβάσουν τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ»

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 13:23

Τα μέλη του Κογκρέσου δεν είναι «αρκετά έξυπνα» για να διαβάσουν τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η Σάρα Σάντερς είπε στην εκπομπή «Fox News Sunday» ότι «αυτός είναι ένας επικίνδυνος δρόμος και δεν πιστεύω ότι το Κογκρέσο, ιδίως αυτά τα συγκεκριμένα μέλη (που είναι τώρα στο Κογκρέσο), είναι αρκετά έξυπνα για να διαβάσουν τις χιλιάδες σελίδες που υποθέτω ότι αποτελούν τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου Τραμπ. Υποθέτω ότι οι περισσότεροι δεν κάνουν μόνοι τους τις δικές του δηλώσεις και δεν τους εμπιστεύομαι για να εξετάσουν τις δεκαετίες των επιτυχιών του προέδρου και να να αποφασίσουν οτιδήποτε».

Η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων έδωσε νέα προθεσμία, μέχρι την 23η Απριλίου, στην Υπηρεσία Ελέγχου Εισοδήματος των ΗΠΑ (IRS) προκειμένου να παραδώσει τα φορολογικά στοιχεία του προέδρου Τραμπ, αλλά και επιχειρήσεών του κατά την τελευταία εξαετία.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Ρίτσαρντ Νιλ, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε πως «το υπουργείο Οικονομικών δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει την εξέταση των εγγράφων», μέσα στο χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί αρχικά, στις 10 Απριλίου, από τους Δημοκρατικούς στον Επίτροπο Φορολογίας Εισοδήματος των ΗΠΑ (IRS) Τσαρλς Ρέτιγκ.

Ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ έδωσε έμφαση «στην ιδιαίτερη φύση του αιτήματος» δηλώνοντας ότι θα επιβλέψει τον χειρισμό του από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ έχουν ζητηθεί συμβουλές από το υπουργείο Δικαιοσύνης «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η αντίδρασή μας είναι πλήρως εναρμονισμένη με το νόμο, αλλά και το Σύνταγμα των ΗΠΑ».

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απάντηση του υπουργού Οικονομικών δείχνει πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα καθυστερήσουν όσο μπορούν την παράδοση των εγγράφων στην επιτροπή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...