340
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια στη Φλόριντα, όπου περάσαν άλλο ένα Σαββατοκύριακο | REUTERS/Yuri Gripas

«Σάντερς ο κομμουνιστής, Μπάιντεν ο κοιμήσης» – Πώς ο Τραμπ χλευάζει τους αντιπάλους του

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2020, 09:42
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια στη Φλόριντα, όπου περάσαν άλλο ένα Σαββατοκύριακο
|REUTERS/Yuri Gripas

«Σάντερς ο κομμουνιστής, Μπάιντεν ο κοιμήσης» – Πώς ο Τραμπ χλευάζει τους αντιπάλους του

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2020, 09:42

Λίγο πριν από τις προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε το αγαπημένο του κανάλι, το Fox News, για να επιτεθεί στους πιθανούς αντιπάλους του για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τα έβαλε με τον Μπέρνι Σάντερς, την Ελίζαμπεθ Γουόρεν και τον Τζο Μπάιντεν, αλλά και με τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, παρότι ως τώρα μάλλον μένει πίσω στην εσωκομματική κούρσα.

Για τον Σάντερς, όχι μόνο ακολουθεί πολλούς Αμερικανούς που τον βρίσκουν πολύ αριστερό για τα πολιτικά γούστα τους, αλλά πήγε και ένα βήμα παρακάτω.

«Θεωρώ ότι είναι κομμουνιστής. Οταν σκέφτομαι τον Μπέρνι σκέφτομαι τον κομμουνισμό. Θα μπορούσες να πεις ”σοσιαλιστής”, αλλά είναι κάτι περισσότερο από σοσιαλιστής», εξήγησε. «Τουλάχιστον, είναι πιστός σε αυτό που πιστεύει», είπε.

Επίθεση εξαπέλυσε και εναντίον της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν. «Την αποκαλώ “παραμυθού”, διότι αυτή η γυναίκα δεν ξέρει πώς να πει την αλήθεια», είπε για την πολιτικό που στο παρελθόν είχε αποκαλέσει «Ποκαχόντας».

Ο Τραμπ κατηγόρησε μάλιστα τους Δημοκρατικούς πως πάνε να στήσουν τις εσωκομματικές εκλογές τους εις βάρος του Σάντερς «και πάλι», υπονοώντας ότι αυτό είχε γίνει και το 2016 όταν ο γερουσιαστής από το Βερμόντ έχασε το χρίσμα από τη Χίλαρι Κλίντον.

Για τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και πιθανό αντίπαλό του στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Τραμπ σχολίασε ότι του φαίνεται «συνεχώς νυσταγμένος. Κάθε φορά που τον βλέπω, είναι νυσταλέος. Ο κοιμήσης Τζο».

Η Νάνσι Πελόζι, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή, «είναι μια μπερδεμένη, νευρική γυναίκα», η οποία είδε να υλοποιείται ο χειρότερος εφιάλτης της με τη διαφαινόμενη αθώωση του Τραμπ στη δίκη του στη Γερουσία. «Δεν νομίζω ότι ήθελε να φτάσει ως τη δίκη για την καθαίρεση», είπε και εξήγησε ότι την πίεσαν από το κόμμα.

Τίποτα θετικό δεν βρίσκει ούτε στον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλούμπεργκ, που μπήκε τελευταίος στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

«Πολύ μικρό μέγεθος», απάντησε ο Τραμπ, σχολιάζοντας το ύψος του Μπλούμπεργκ. Υποστήριξε μάλιστα ότι ζήτησε «ένα κουτί» για να φαίνεται πιο ψηλός στα ντιμπέιτ των Δημοκρατικών. «Δεν είναι πρόβλημα το να είσαι κοντός. Αλλά θέλει ένα κασόνι για τα ντιμπέιτ, γιατί έχει δικαίωμα να το ζητάει αυτό;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...