414
Ο Μπέρνι Σάντερς στην τελευταία προεκλογική ομιλία στην Αϊοβα, την Κυριακή | EPA

ΗΠΑ: Από την Αϊοβα ξεκινούν οι προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών τη Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2020, 17:10
Ο Μπέρνι Σάντερς στην τελευταία προεκλογική ομιλία στην Αϊοβα, την Κυριακή
|EPA

ΗΠΑ: Από την Αϊοβα ξεκινούν οι προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών τη Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2020, 17:10

Μία ημέρα πριν την έναρξη των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, ο Μπέρνι Σάντερς και ο Τζο Μπάιντεν προηγούνται  στην Αϊοβα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ακολουθούν ο πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, Πιτ Μπούτετζετζ, και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Εϊμι Κλόμπουτσαρ, έχοντας κερδίσει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Ελίζαμπερ Γουόρεν στη σκηνή, την Κυριακή

Λόγω της δίκης Τραμπ, η γερουσιαστής Γουόρεν υποχρεώθηκε να ακυρώσει εμφανίσεις της σε δύο μέρη της πολιτείας την Πέμπτη. Στη θέση της, έστειλε τον σύζυγό της, Μπρους Μαν, μαζί με τον… σκύλο τους, ένα γκόλντεν ριτρίβερ, για να συναντήσουν τους υποστηρικτές της.

Ο Τζο Μπάιντεν στην Αϊοβα, το Σάββατο

Μετά την Αϊοβα, ακολουθούν οι προκριματικές στο Νιου Χάμσαϊρ, στις 7 Φεβρουαρίου, στη Νεβάδα, στις 22 Φεβρουαρίου και στη Νότια Καρολίνα, στις 29 του μήνα.

Στο μεταξύ, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ έβαλε περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια από την… τσέπη του μέσα στο 2019 για να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, όπως δείχνουν στοιχεία που κατέθεσε το επιτελείο του στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Ο Πιτ Μπούτετζετζ σε προεκλογική του ομιλία στην Αϊοβα

Από το ποσό αυτό, η εκστρατεία του Μπλούμπεργκ δαπάνησε ήδη 188 εκατ. δολάρια.

Το ποσό αυτό πιθανότατα αυξήθηκε τον Ιανουάριο καθώς ο Μπλούμπεργκ συνεχίζει να αντλεί εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του για να πληρώνει διαφημίσεις στην τηλεόραση και τις δαπάνες της διεξαγωγής της εκστρατείας.

Ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος έθεσε αργά την υποψηφιότητά του, δεσμεύτηκε να μην λάβει καμιά δωρεά και να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του από την περιουσία του που εκτιμάται στα 60 δισ. δολάρια.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ μίλησε στη Φλόριντα

Ο Μπλούμπεργκ βρίσκεται πίσω από τους Μπάιντεν και Σάντερς στις δημοσκοπήσεις, όμως, η υποστήριξη προς το πρόσωπό του αυξάνεται, καθώς τα ΜΜΕ έχουν κατακλυστεί από δικές του διαφημίσεις.

Δεν θα συμμετάσχει στις τέσσερις πρώτες μάχες των προκριματικών, όπως έχει ήδη δηλώσει και συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία στις πολιτείες που θα έχουν τις προκριματικές τους τον Μάρτιο και μετά.

Παράλληλα, το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε μια νέα σειρά κανόνων που ρυθμίζουν ποιοι υποψήφιοι για την προεδρία θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στα ντιμπέιτ, έτσι ώστε, ο 77χρονος μεγιστάνας να μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτό του Φεβρουαρίου, στη Νεβάδα. Μέχρι τώρα, η έλλειψη δωρητών δεν του επέτρεπε να πάρει μέρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...