196
| European Union μέσω InTime News

Qatargate: Στη φυλακή παραμένουν Εύα Καϊλή και Αντόνιο Παντσέρι

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2023, 20:52

Qatargate: Στη φυλακή παραμένουν Εύα Καϊλή και Αντόνιο Παντσέρι

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2023, 20:52

Την απόφαση να παρατείνει την προληπτική κράτηση της Εύας Καϊλή και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate, έλαβε την Πέμπτη το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο Belga. Η επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών δεν είχε εκδοθεί μέχρι και τις δέκα το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Το ΑΠΕ ΜΠΕ, στο δικό του τηλεγράφημα, είχε σημειώσει ότι νωρίτερα η ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε βρεθεί για τρίτη φορά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών για το αίτημα αποφυλάκισής της.

Ο νέος βέλγος δικηγόρος υπεράσπισής της, ο κ. Σβεν Μαρί, δήλωσε μετά την ακρόαση της Εύας Καϊλή ότι ζήτησε από τους δικαστές την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους ή έστω τον κατ’οίκον περιορισμό της με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην 24 μηνών κόρη της.

Βάσει της διαδικασίας, η προληπτική κράτηση της κυρίας Καϊλή αναμενόταν να παραταθεί για δύο μήνες αυτή τη φορά.

Οι δικηγόροι της, ο κ. Μαρί και ο κ. Δημητρακόπουλος, έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός εικοσιτεσσάρων ωρών. Στην περίπτωση αυτή, το Εφετείο θα αποφανθεί για το αν η ευρωβουλευτής θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι μετά από δεκαπέντε ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...