942
Ολα από τη συνάντηση στο ξενοδοχείο «Steigenberger Wiltcher's» φέρεται να είναι καταγεγραμμένα από κάμερες ασφαλείας και το υλικό να βρίσκεται στα χέρια των βελγικών αρχών | YouTube/Οpen

Qatargate: «Δίνει κόσμο» ο Παντσέρι – Η μυστική συνάντηση και ο «παχύς» χαρτοφύλακας

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 13:06
Ολα από τη συνάντηση στο ξενοδοχείο «Steigenberger Wiltcher's» φέρεται να είναι καταγεγραμμένα από κάμερες ασφαλείας και το υλικό να βρίσκεται στα χέρια των βελγικών αρχών
|YouTube/Οpen

Qatargate: «Δίνει κόσμο» ο Παντσέρι – Η μυστική συνάντηση και ο «παχύς» χαρτοφύλακας

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 13:06

Την ώρα που πληροφορίες στον ιταλικό Τύπο εμφανίζουν τον «εγκέφαλο» του Qatargate, Aντόνιο Παντσέρι, έτοιμο να δώσει ονόματα και διευθύνσεις, σε μια ύστατη προσπάθεια να πετύχει μία ευνοϊκή για τον ίδιο συμφωνία με τους βέλγους εισαγγελείς, και να πέσει έτσι «στα μαλακά», ο συνήγορος της Εύας Καϊλή αναχώρησε για τις Βρυξέλλες για την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί της στις φυλακές Χάρεν όπου κρατείται.

Την Πέμπτη άλλωστε έρχεται η ώρα των εξηγήσεων για την Εύα Καϊλή στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που αναμένεται στη συνέχεια να αποφασίσει για την προφυλάκισή της ή μη.

«Η Εύα Καϊλή είναι αθώα και ποτέ δεν έχει δωροδοκηθεί στη ζωή της», επέμεινε ο κ. Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του στην τηλεοραση του Οpen λίγο πριν απο την αναχώρησή του για το Βέλγιο.

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου της καθαιρεθείσης αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ως εξής:

«Το πρόγραμμα σήμερα προβλέπει μόλις προσγειωθούμε στις Βρυξέλλες να πάω στα δικαστήρια προκειμένου να μελετήσω τη δικογραφία για ό,τι νεότερο στοιχείο υπάρχει. Ο χρόνος που μπορούμε να δούμε τη δικογραφία είναι από τη 13:00 έως τις 16:30 ώρα το απόγευμα και να που χρησιμεύουν και κάτι τα γαλλικά που έχω σπουδάσει στο παρελθόν.

Μετά θα πάω στις φυλακές για να συναντήσω την κυρία Καϊλή και να μιλήσουμε και τέλος θα πάω στο γραφείο του συναδέλφου μου του κυρίου Ριζόπουλου, προκειμένου να χαράξουμε την υπερασπιστική γραμμή για το αυριανό δικαστήριο, όπου θα δοθεί μάχη για την ελευθερία της.

Ο αγώνας βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, δεν τελειώνει αύριο. Ο μεγάλος αγώνας θα γίνει όταν θα είναι η δίκη επί της ουσίας των κατηγοριών που αντιμετωπίζει η κυρία Καϊλή και σταθερά σας μεταφέρω τη φωνή της ότι είναι αθώα και πως ποτέ δεν έχει δωροδοκηθεί στη ζωή της». 

Στην Ιταλία εν τω μεταξύ συνεχίζεται ο καταιγισμός δημοσιευμάτων για την υπόθεση Qatargate και τον τρόπο που κινείτο ο Παντσέρι και τα μέλη της οργάνωσης που είχε στήσει.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, άρχισε να… «κελαηδάει» και να δίνει ονόματα στις εισαγγελικές αρχές του Βελγίου, σε μία ύστατη προσπάθεια να πετύχει κάποιου είδους συμφωνία ώστε να πέσει «στα μαλακά».

Ανάμεσα στα ονόματα που «έδωσε» ο ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, αυτά του  Φραντσέσκο Κοτζολίνο από το Δημοκρατικό Κόμμα, του σοσιαλιστή Μαρκ Ταραμπέλα, αλλά και του πρεσβευτή του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν, με φερόμενο ρόλο «ενδιάμεσου».

Αντίστοιχα ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, φέρεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα il Fatto Quoditiano να αποκάλυψε στις βελγικές αρχές  ποιος ήταν ο «Αλγερινός» που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωσή του για την επιχείρηση της 9ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τον Μπεταχάρ Μπουντζελάλ, ειδικό επί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άνθρωπο της κυβέρνησης της Ντόχα.

Το ίδιο μέσο αποκαλύπτει λεπτομέρειες για συνάντηση που είχαν τον περασμένο Οκτώβριο οι Παντσέρι και Τζιόρτζι με αντιπροσωπεία του Κατάρ στις Βρυξέλλες, στο ξενοδοχείο «Steigenberger Wiltcher’s», με τη συμμετοχή και του καταριανού υπουργού Εργασίας, Αλί μπιν Σαμίχ αλ Μάρι.

Η αντιπροσωπεία του Κατάρ βρισκόταν στις Βρυξέλλες για μία κρίσιμη ακρόαση του υπουργού Εργασίας από την υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα απαντούσε σε σειρά ερωτημάτων για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το Μουντιάλ.

«Ο Αλ Μάρι ήθελε να προετοιμαστεί για την ακρόαση αυτή που θα πραγματοποιούνταν 30 ημέρες μετά την άφιξη του στις Βρυξέλλες και γι’ αυτό βασίστηκε σε δύο συμβούλους: Τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον Αντόνιο Παντσέρι», αναφέρει συγκεκριμένα η ιταλική ιστοσελίδα.

«Το ρολόι έδειχνε 6 το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου όταν ο Παντσέρι και ο Τζόρτζι πέρασαν την είσοδο του ξενοδοχείου. Ο πρώτος κρατούσε έναν λεπτό χαρτοφύλακα ενώ ο δεύτερος έσπρωχνε ένα καροτσάκι μέσα στο οποίο υπήρχε ένα παιδί, πιθανότατα το παιδί που είχε αποκτήσει με την Εύα Καϊλή» περιγράφεται στο δημοσίευμα, με την επισήμανση ότι όλα είναι  καταγεγραμμένα από κάμερες ασφαλείας και το υλικό να βρίσκεται στα χέρια των βελγικών αρχών.

«Η ομάδα που βρισκόταν στο λόμπι –συνεχίζει η εν λόγω περιγραφή– συναντήθηκε με έναν Καταριανό που φορούσε λευκό παντελόνι. Οι τέσσερίς τους μπήκαν στο ασανσέρ. Ηταν 6 το απόγευμα και οι κάμερες εστιάζουν στον όροφο που έμεναν οι Καταριανοί. Εμφανίστηκε ένας άνδρας στον διάδρομο ο οποίος ήταν μέλος της αποστολής από την Ντόχα να σπρώχνει μια κάπως μεγάλη βαλίτσα. Μισή ώρα αργότερα, ο Τζόρτζι φεύγει από το δωμάτιο σπρώχνοντας το καρότσι και εμφανίζεται στο λόμπι του ξενοδοχείου στο οποίο χαιρετάει ένα άτομο από απόσταση. Πρόκειται για μια γυναίκα την οποία οι ερευνητές χαρακτηρίζουν “γνωστή” του Τζόρτζι, καθώς “με το δάχτυλό της δείχνει το παιδί από μακριά”.

»Λίγα λεπτά αργότερα ο Τζόρτζι επιστρέφει μόνος του στον τέταρτο όροφο. Μια ώρα αργότερα οι δύο Ιταλοί και ο άνδρας με το λευκό παντελόνι αποχωρούν από τη σουίτα. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν παρατήρησαν ότι ο χαρτοφύλακας του Παντσέρι “ήταν πιο φουσκωμένος από όταν έφτασε [στο ξενοδοχείο]”, επισυνάπτοντας και τη σχετική φωτογραφία. Μπροστά στο ασανσέρ ο άντρας με τη μεγάλη βαλίτσα αγκαλιάζει τον Τζόρτζι και επιστρέφει στη σουίτα».

Σε καταριανό πάρτι μία ημέρα πριν από τη σύλληψη

Ακόμη, όμως, και λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή τους, οι κατηγορούμενοι για το Qatargate ήταν σε πάρτι με τους Καταριανούς.

«Στις 8 Δεκεμβρίου, την παραμονή της επιχείρησης, όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονταν σε πάρτι το οποίο οργανώθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο των Βρυξελλών από τον πρέσβη του Κατάρ. Αυτό αποδεικνύει την ατιμωρησία που χαρακτήριζε όλη αυτή την ομάδα», δήλωσε στον Αlpha o δημοσιογράφος της La Repubblica Τζουλιάνο Φοσκίνι.

Μπιμπερό και γάλα με τα μετρητά

To ιταλικό πρακτορείο Ansa, τέλος, μεταφέρει την πληροφορία ότι η τσάντα με την οποία πιάστηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή, έξω από το ξενοδοχείο «Sofitel», ήταν έτοιμη ώρες πριν από τη σύλληψή της.

Σύμφωνα πάντα με το Αnsa, στην τσάντα με τα μετρητά που είχε ο Αλέξανδρος Καϊλής φέρεται να βρέθηκαν επίσης ένα iPad, ένα μπιμπερό και γάλα για τη δύο ετών κόρη της.

«Η τσάντα πρέπει να ήταν έτοιμη ώρες πριν από τη σύλληψη της ελληνίδας ευρωβουλευτή», αναφέρει χαρακτηριστικά το ιταλικό πρακτορείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...