439
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης | SOOC

Ο Μεϊμαράκης, η «τζάμπα μαγκιά να λες δεν ψηφίζω τα μέτρα» και στο βάθος Βορίδης

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2017, 16:22
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης
|SOOC

Ο Μεϊμαράκης, η «τζάμπα μαγκιά να λες δεν ψηφίζω τα μέτρα» και στο βάθος Βορίδης

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2017, 16:22

Αναταράξεις προκλήθηκαν στη ΝΔ έπειτα από τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος σε συζήτηση με δημοσιογράφους στη Βουλή, το πρωί της Πέμπτης, εμφανίστηκε να ασκεί κριτική στην αντιπολιτευτική στρατηγική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στη διαπραγμάτευση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη διευκρίνιζαν ότι οι αιχμές του πρώην προέδρου αφορούσαν πρόσφατες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real FM 97,8), ότι και αυτός διαφωνούσε με την ψήφιση του Μνημονίου το  καλοκαίρι του 2015.

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Βασίλη Κικίλια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δήλωση απασχόλησε και το επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς.

Πηγές της ΝΔ μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ανέφεραν: «Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μας ενημέρωσε, πως τα όσα είπε αναφέρονταν σε δηλώσεις του Μάκη Βορίδη και αφορούσαν το 2015 και την τότε στάση της ΝΔ στη Βουλή, και δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του»

Ο κ. Μεϊμαράκης αμφισβήτησε τη λογική -σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικής συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ- λέγοντας: «Από τη στιγμή που και ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ, πόσω μάλλον που αν τα ψηφίσει θα τα εφαρμόσουμε, και αν βγούμε κι εμείς αύριο τα ίδια θα κάνουμε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία-τέσσερα βασικά πράγματα -όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα- που αφορούν την κρίση. Εγώ ήμουν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Ήμουν και το 2015, είμαι και τώρα και αυτή είναι η κουλτούρα του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». Ωστόσο, επέρριψε σημαντικό μερίδιο ευθύνης και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αδυναμία εθνικής συνεννόησης, σημειώνοντας ότι εκείνος θα έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία.

Ο κ. Μεϊμαράκης όμως προχώρησε σε περαιτέρω κριτική: «Είναι τζάμπα μαγκιά να λες “δεν ψηφίζω τα μέτρα” ή να λες “θα αποχωρήσω από τη Βουλή”, όπως είπε ο Λοβέρδος, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία στη Βουλή και δεν διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Μάλιστα, αν η αντιπολίτευση αποχωρήσει από τη Βουλή, η ψηφοφορία θα γίνει επί των παρόντων και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνεται ακόμα περισσότερο, εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης. «Το 2015 η ΝΔ αποφάσισε να ψηφίσει τη συμφωνία για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ. Τότε, εισηγητής ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

«Στα κόμματα δεν υπάρχει μία, αλλά περισσότερες απόψεις. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να ικανοποιήσουν το 5% και οι άλλοι που θέλουν να διευρύνουν τα όρια», επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας ότι απ’ όπου πέρασε είχε στόχο τη διεύρυνση και την πρωτιά της παράταξης (ΔΑΠ, ΟΝΝΕΔ, Γραμματεία ΝΔ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...