340
| Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Πώς θα λειτουργεί το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 12:36
|Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Πώς θα λειτουργεί το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 12:36

Ο εμβολιαστικός σταθμός «Προμηθέας», που στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και θα αρχίσει να λειτουργεί αυτή τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στην εκστρατεία εμβολιασμού «Ελευθερία», η οποία ήδη καταγράφει πάνω από 500.000 εμβολιασμούς.

Σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν στο κτίριο 96 εμβολιαστικά κέντρα, από τα οποία 48 θα ενεργοποιηθούν τη Δευτέρα.

Η δυναμικότητα του  σταθμού για τον Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί την ημέρα και σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι 5.760 εμβολιασμοί τη ημέρα και 150.000 τον μήνα.

Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης.

Τα 96 εμβολιαστικά κέντρα εκτείνονται σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. και στοιχίζονται σε έξι τομείς των οκτώ κυψελών. Υπάρχει διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος ενώ για άτομα με αναπηρίες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο. Επίσης, διατίθεται ιατρείο για κλινική εξέταση και χώρος βραχείας νοσηλείας με μόνιτορ, καρδιογράφο, μηχάνημα παροχής οξυγόνου και δύο φορεία για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών.

Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί, επίσης, ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Στην παρούσα φάση το προσωπικό του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στο Μαρούσι αποτελείται από περίπου 136 άτομα, από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη διάρκεια του ωραρίου το προσωπικό θα εναλλάσσεται σε δύο βάρδιες.

Κάθε 8 εμβολιαστικά κέντρα στελεχώνονται από έναν ιατρό, οκτώ νοσηλευτές και δύο διοικητικούς.

Για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που θα καλύπτει την εμβολιαστική δράση και στις δυο βάρδιες ενώ το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης εμβολιασμού και αποθήκευσης στις μονάδες εμβολιασμού, καθώς και για το χειρισμό των tablets και τη λειτουργία της εφαρμογής «COVID-19 – Vaccination».

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ενεργοποιείται το κέντρο στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ με 24 εμβολιαστικά κέντρα. Η δυναμικότητα εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη για το Φεβρουάριο είναι 1.000 εμβολιασμοί τη ημέρα και σε πλήρη ανάπτυξη  6.480 εμβολιασμοί τη ημέρα και 160.000 το μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...