255
Η φρεγάτα «Υδρα» εν πλω | INTIMENEWS/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πρώτη εμπλοκή για τη φρεγάτα «Υδρα» στην επιχείρηση «Ασπίδες»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2024, 10:06
Η φρεγάτα «Υδρα» εν πλω
|INTIMENEWS/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πρώτη εμπλοκή για τη φρεγάτα «Υδρα» στην επιχείρηση «Ασπίδες»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2024, 10:06

Εναντίον μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs, ή drones) έβαλε η φρεγάτα «Yδρα», κατά την πρώτη ενεργή εμπλοκή της στην επιχείρηση Eunavfor Aspides, στον Κόλπο του Αντεν.

Οπως ανακοινώθηκε αρμοδίως, η επιχείρηση αφορούσε την προστασία εμπορικού πλοίου και τα αεροχήματα απομακρύνθηκαν μετά τις βολές με πυροβόλο.

Στην «Υδρα», στην Ερυθρά Θάλασσα, είχε βρεθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπηκαι τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα.

Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε για την αποστολή της φρεγάτας και μεταξύ άλλων τόνισε στον κυβερνήτη και τα μέλη του πληρώματος: «Η πατρίδα σας έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Είσαστε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία».

Η αμυντικού χαρακτήρα επιχείρηση Eunavfor Aspides έχει ως αποστολή την προστασία και δημιουργία ενός πλαισίου ασφαλείας για τα εμπορικά πλοία που διασχίζουν την Ερυθρά Θάλασσα.

«Με τη συμμετοχή στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, δεν κάνετε μόνο προβολή της ελληνικής και της ευρωπαϊκής σημαίας, αλλά υπηρετείτε το καθαρό εθνικό συμφέρον. Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να συμμετέχει στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας, τελικά της ειρήνης. Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να συμπηχθεί ισχυρός αμυντικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ στην οποία συμμετέχετε είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που έχει οργανώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ιστορία της. Μία επιχείρηση που έχει ελληνική ηγεσία και ελληνικό όνομα», είχε δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πριν την αναχώρηση της φρεγάτας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...