184
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν | Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Προκλητικός Ερντογάν: «Στέμμα του 2020 η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιανουαρίου 2021, 15:51
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν
|Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Προκλητικός Ερντογάν: «Στέμμα του 2020 η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιανουαρίου 2021, 15:51

Η απόφαση για την εκ νέου μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, έπειτα από σχεδόν ένα αιώνα και τον οποίο ήταν μουσείο, ήταν «το στέμμα του 2020», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρέστη στις προσευχές της Παρασκευής.

Ηταν μια έμμεση απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sözcü, η οποία είχε συμπεριλάβει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στις κακές ειδήσεις του 2020 λόγω της έντονα αρνητικής εντύπωσης που είχε προκαλέσει στον χριστιανικό κόσμο,

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι ο Ερντογάν επιτέθηκε ακόμη στους πολιτικούς του αντιπάλους, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορούν να προσαρμοστούν στη σύγχρονη εποχή».

Σε ό,τι αφορά τη χρήση της μαντίλας στη δημόσια ζωή, η οποία γενικεύτηκε επί των ημερών του, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «το να βάζεις μαντίλα σε μοντέλα βιτρίνας σε ορισμένα μέρη για να πάρεις ψήφους δεν εξαπατά πλέον κανέναν. Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο».

«Κύριε Φικρί δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα», πρόσθεσε αναφερόμενος στον Φικρί Σαγλάρ από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και πρώην υπουργό Πολιτισμού και τον αρχηγό του κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News