294
| ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Intime

«Προειδοποιητική» 24ωρη απεργία την Τρίτη στο Μετρό

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2023, 15:03
|ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Intime

«Προειδοποιητική» 24ωρη απεργία την Τρίτη στο Μετρό

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2023, 15:03

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία στο Μετρό για την Τρίτη 28 Μαρτίου ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Σε ανακοίνωσή του, το Μετρό εξήγγειλε «προειδοποιητική 24ωρη απεργία των εργαζομένων για προβλήματα που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ) και την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμύριου επιβατών καθημερινά».

Τα αιτήματα που θέτει το ΣΕΛΜΑ είναι:

– Ελλειψη 847 εργαζομένων: Οδηγών, τεχνικών, σταθμαρχών και εξειδικευμένου σιδηροδρομικού προσωπικού.

– Ελλειψη νέων συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και υλικών των σιδηροδρομικών υποδομών του δικτύου.

– Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.

– Κατοχύρωση και κρατική αναγνώριση σιδηροδρομικών επαγγελμάτων και ειδικοτήτων για όλο το προσωπικό που ασχολείται με τον σιδηρόδρομο.

– Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο όλων των γραμμών της ΣΤΑ.ΣΥ.

«Βάζουμε προ των ευθυνών τους και θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης, αν τα αιτήματα των εργαζομένων είναι καθόλα νόμιμα και δίκαια ή αν θα πάρουν για άλλη μια φορά το κρίμα στον λαιμό τους και θα μας θεωρήσουν αδίκους και παράνομους που διεκδικούμε την εξασφάλιση του επιβατικού κοινού μέσω της απεργίας μας.

Μέσα στο ζοφερό περιβάλλον της διεθνούς τραπεζικής κατάρρευσης και του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, οι φλόγες της γαλλικής εξέγερσης μεταδίδουν σαν αστραπή την ανάταση των εργαζομένων στο ύψος των καθηκόντων που τους αναθέτει η ιστορία.

Για εμάς τους σιδηροδρομικούς, είναι η κατάλληλή στιγμή σε συμφωνία με τα αιτήματα των γάλλων εργαζομένων και μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, να αναδείξουμε τις συνέπειες των πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων, των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό, για τις συμβάσεις εργασίας, για τη φτώχια και ανεργία που απειλεί πλέον όλον τον πλανήτη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι του Μετρό έχουν κηρύξει στάση εργασίας και το βράδυ της Παρασκευής, και έτσι δεν θα γίνονται δρομολόγια μετά τις 9 το βράδυ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News