282
Η Πενγκ Σουάι δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και δέκα ημέρες γεγονός που έχει αναστατώσει την παγκόσμια κοινότητα του τένις | Fred Lee/Getty Images

«Που είναι η Πενγκ Σουάι;» ρωτάει η παγκόσμια κοινότητα του τένις

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2021, 21:47
Η Πενγκ Σουάι δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και δέκα ημέρες γεγονός που έχει αναστατώσει την παγκόσμια κοινότητα του τένις
|Fred Lee/Getty Images

«Που είναι η Πενγκ Σουάι;» ρωτάει η παγκόσμια κοινότητα του τένις

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2021, 21:47

Με το χάσταγκ #WhereIsPengShuai (Που είναι η Πενγκ Σουάι) η κοινότητα του τένις εκφράζει την ανησυχία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την τύχη της 35άχρονης κινέζας αθλήτριας (το 2011 είχε φτάσει στο Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης), της οποίας τα ίχνη έχουν χαθεί εδώ και 10 ημέρες, αφότου κατηγόρησε για βιασμό έναν από τους κορυφαίους πολιτικούς της πατρίδας της. Ο λογαριασμός της στο Weibo, έκτοτε έχει διαγραφεί.

«Οι κατηγορίες είναι πολύ ανησυχητικές. Γνωρίζω την Πενγκ από τα 14 της χρόνια. Πρέπει όλοι να ανησυχούμε, αυτό είναι σοβαρό. Πού είναι; Είναι ασφαλής; Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν ευπρόσδεκτη», έγραψε η αμερικανίδα πρώην πρωταθλήτρια κόσμου, Κρις Εβερτ, στον λογαριασμό της στο Twitter την Κυριακή.

Η γαλλίδα Αλιζέ Κορνέ δημοσίευσε επίσης το μήνυμα #WhereIsPengShuai στον λογαριασμό της το Σάββατο, προσθέτοντας «ας μην σιωπήσουμε», ενώ ο Βρετανός Λίαμ Μπρόντι, χρησιμοποιώντας επίσης το σύνθημα #WhereIsPengShuai, έγραψε την Κυριακή: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει στον 21ο αιώνα».

Εκατοντάδες ανώνυμοι έθεταν το ίδιο ερώτημα, επισημαίνοντας τη σιωπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF) και της WTA, της Παγκόσμιας Ενωσης Αντισφαίρισης Γυναικών, οποία κατόπιν όλων αυτών αναγκάστηκε να παρέμβει και με ανακοίνωσή της να ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας.

Η εξαφάνιση

Στις 4 Νοεμβρίου, η Κίνα μπλόκαρε όλες τις αναφορές σε ένα μήνυμα που αποδόθηκε στην Πενγκ Σουάι, με το οποίο η πρώην πρώτη παίκτρια του παγκοσμίου πρωταθλήματος διπλού κατηγόρησε τον Ζανγκ Γκαολί, πρώην ανώτερο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι την εξανάγκασε σε σεξουαλική σχέση και στη συνέχεια την έκανε ερωμένη του.

Η εκρηκτική κατηγορία αναρτήθηκε στις 2 Νοεμβρίου στον επίσημο λογαριασμό της 35χρονης νικήτρια του διπλού του Ρολάν Γκαρός το 2014, στο Weibo, το κινεζικό Facebook. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Weibo, το μήνυμά της είχε προβληθεί περισσότερες από 100.000 φορές, πριν εξαφανιστεί…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...