1997
|

Παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια και περίπατοι έρχονται στο Public!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 20:02

Παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια και περίπατοι έρχονται στο Public!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 20:02

Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, εφέτος τον Μάιο προσκαλεί σε μοναδικές εκδηλώσεις δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να δουν από κοντά αγαπημένους ξένους συγγραφείς που έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να συζητήσουν για τα βιβλία τους και να παραδώσουν ένα μοναδικό σεμινάριο εικονογράφησης.

Επιπλέον, οι παρουσιάσεις βιβλίων ελλήνων συγγραφέων έχουν την τιμητική τους και έχουν σημαντική θέση στην agenda των εκδηλώσεων του Public. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους γονείς όπου σε συνεργασία με διακεκριμένους ψυχολόγους και parents sites θα λύσουν τις απορίες των γονέων για τα παιδιά τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις τους.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

«Νικώ τον πανικό»

Κατερίνα Αγγελή (Εκδόσεις Πεδίο)

@ 18/05 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, είσοδος ελεύθερη

 • Τι είναι οι κρίσεις πανικού;
 • Με αφορούν ακόμα και αν δεν μου έχουν χτυπήσει την πόρτα;
 • Ποια είναι τα «τέρατά» μου;
 • Τι μπορεί να θέλουν να μου πουν;
 • Καμία ιδέα για το πώς μπορώ να τα πολεμήσω;

Η Κατερίνα Αγγελή είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής προσέγγισης και Θεραπείας Σχημάτων, εκπαιδεύτρια και επόπτρια της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών (www.cbt.edu.gr) και της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Σχημάτων (www.schematherapy.gr), επιστημονική συνεργάτης του μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του ΕΚΠΑ και του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΠΔΑ.

Το βιβλίο «Νικώ τον πανικό» αποτελεί μία σκιτσοϊστορία για τις κρίσεις πανικού, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα της πολυετούς ψυχοθεραπευτικής εμπειρίας της συγγραφέως. Οι κρίσεις πανικού παίρνουν τη μορφή «τέρατος» που τρομοκρατεί και νικά επανειλημμένα το άτομο… όμως μέχρις ενός σημείου!

«Πέρα δώθε»

Χριστίνα Πουλίδου (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 20/05 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, είσοδος ελεύθερη

To Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Πουλίδου, «Πέρα δώθε», τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν οι:

 • Χριστίνα Αγριαντώνη, ιστορικός,
 • Κατερίνα Σχινά, συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Γιώτα Φέστα.

«Θέλω να πω πως η ατομική και η συλλογική μας περιουσία, το σπίτι μας και ο τόπος μας, χτίστηκαν με τον κόπο μας. Και τον κόπο μας τον πονάμε, Τζάννο μου» είπε ήρεμα ο Στέφανος Χωρέμης κοιτάζοντας πέρα τη θάλασσα. Η οικογένεια Χωρέμη, ξεριζωμένη από τη γενέτειρά της τη Χίο, για να γλιτώσει από τη σφαγή του 1822, ξαναχτίζει με επιμονή και πίστη στην πρόοδο τη ζωή της στη Σύρο, όπου στη διάρκεια των χρόνων συγκεντρώνονται πρόσφυγες και κατατρεγμένοι από διάφορες περιοχές της Μεσογείου. Οι οικονομικές δραστηριότητες της οικογένειας συνδέονται με τη ραγδαία ανάπτυξη της Ερμούπολης και την ανάδειξή της σε εμπορικό και ακτοπλοϊκό κέντρο στα μέσα του 19ου αιώνα. Ο καιρός κυλά και τα μέλη της οικογένειας, ο Στέφανος και η Σμαράγδα, ο Αλκης και η Μαρία, ο Ζαννής και ο Αντώνης, ο Χαρίλαος και η Ρορώ ερωτεύονται, παντρεύονται, σπουδάζουν στο εξωτερικό, παραθερίζουν όλοι μαζί στο Πισκοπιό, εξελίσσονται παράλληλα με τον τόπο. Μια τραγωδία ωστόσο που ρίχνει βαριά τη σκιά της στην οικογένεια Χωρέμη θα σταθεί η αφορμή για να αναδυθούν έριδες και ανταγωνισμοί ανοίγοντας έναν ακόμα κύκλο στο αδιάκοπο πέρα δώθε των μελών της. Μια πανοραμική αποτύπωση της ανόδου και της πτώσης μιας πόλης και ενός νησιού, που γίνεται χωνευτήρι διαφορετικών εθνοτικών ομάδων. Ενα συναρπαστικό μυθιστόρημα για το πώς οι μυλόπετρες της Ιστορίας διαμορφώνουν την πορεία μιας οικογένειας.

ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ


«Το άγχος αποχωρισμού: τι συμβαίνει όταν το παιδί δυσκολεύεται να με αποχωριστεί» με τη σύμβουλο ψυχικής υγείας-ψυχολόγο, Αγγελική Καβαλλιεράτου

Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

@ 24/05 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο [email protected]

To Public, το Working Moms και η σύμβουλος ψυχικής υγείας-ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου σας προσκαλούν την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 18.00, στο Public Συντάγματος, στο σεμινάριο με θέμα «Το άγχος αποχωρισμού: τι συμβαίνει όταν το παιδί δυσκολεύεται να με αποχωριστεί;» Οπως όλοι μας, έτσι και τα παιδιά βιώνουν άγχος σε πολλές στιγμές στην καθημερινότητά τους. Στα παιδιά μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους (ένταση, επιθετικότητα, άρνηση, απόσυρση), είναι σημαντικό να το εντοπίσουμε ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, να μην επηρεαστεί αρνητικά η διάθεσή τους, η καθημερινότητά τους καθώς και η σχολική τους επίδοση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις άγχους στα παιδιά, μεταξύ των οποίων είναι και το άγχος αποχωρισμού, η πίεση, οι συναισθηματικές δυσκολίες, η δυσκολία στην καθημερινότητα).

Θα αναλύσουμε:

 • Πώς εκδηλώνεται το άγχος στα παιδιά, τι μπορεί να κρύβει πίσω του.
 • Πώς θα το αναγνωρίσω και πώς θα το διαχειριστώ.
 • Πώς θα προσπαθούμε να κατανοήσουμε την ανησυχία και τα ξεσπάσματα του παιδιού όταν με αποχωρίζεται.
 • Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος για ό,τι θέμα απασχολεί τους καλεσμένους και θα πάρετε μαζί σας γραπτώς τα βασικά σημεία της κουβέντας μας! Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στον χώρο θα λειτουργεί απασχόληση παιδιών ώστε να μπορούν οι γονείς να συμμετέχουν.

«Στον βυθό κάνει… φαγούρα»

Αγνή Βάγια (Εκδόσεις Διόπτρα)

@ 25/05 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, είσοδος ελεύθερη, στο τμήμα παιδικού βιβλίου στον 2ο όροφο

Το Public και οι εκδόσεις Διόπτρα προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους στην παρουσίαση του βιβλίου «Στο βυθό κάνει… φαγούρα» της Αυγής Βάγια, στο Public Συντάγματος, το Σάββατο 25/5, στις 12.00. Ολα ξεκινούν όταν στον βυθό ξημερώνει μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, με τα ψάρια να έχουν… φαγούρα μεταδοτική! Συγκαλείται εκτάκτως συμβούλιο και όλοι είναι απελπισμένοι με τη συμφορά που τους βρήκε… Το νέο βιβλίο της Αυγής Βάγια, γεμάτο χιουμοριστικές καταστάσεις, θα διασκεδάσει τα παιδιά με τους ευφάνταστους ήρωες και τις περιπέτειές τους. Μια διασκεδαστική ιστορία που ξεδιπλώνει τη μικρογραφία μιας κοινωνίας και πώς αυτή λειτουργεί απέναντι σε ένα κοινό πρόβλημα.

Στον βυθό κάνει… φαγούρα!

Και, αλήθεια, ποιος τελικά θα δώσει τη λύση σε αυτό το απρόσμενο πρόβλημα;

Το κερδοσκόπο χταπόδι;

Ο αποφασιστικός ιππόκαμπος;

Η συνεσταλμένη μέδουσα ή μήπως… όλοι αυτοί μαζί;

Και όπως λέει η συγγραφέας… αν έπρεπε τώρα να αποφασίσει ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσε, θα ήταν… παρατηρητής βυθού ή ναυαγοσώστρια ψαριών. Ετσι ίσως να είχε καταφέρει να ήταν και εκείνη ηρωίδα αυτής της ιστορίας.

Σεμινάριο με θέμα «Ζωντάνεψε ένα παιδικό βιβλίο στα μάτια του παιδιού σου»

Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

@ 25/05 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, είσοδος ελεύθερη

Το Public, σε συνεργασία με το Working Moms και τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, σας προσκαλούν στο σεμινάριο με θέμα «Ζωντάνεψε ένα παιδικό βιβλίο στα μάτια του παιδιού σου», το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 12:00, στο Public Συντάγματος. Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου, να μάθουμε τον σωστό τρόπο αφήγησης, πώς να μην τους κάνουμε μια απλή ανάγνωση το παραμύθι, ώστε να κρατάμε το ενδιαφέρον τους και κατά συνέπεια να μη βαριούνται ποτέ να διαβάζουν βιβλία.

Η Ζωή Αντωνιάδου είναι εισηγήτρια του σεμιναρίου και τα θέματα που θα αναπτύξει μαζί με τους γονείς είναι:

 • Πώς διαλέγουμε ένα βιβλίο για τα παιδιά μας.
 • Τι κριτήρια πρέπει να έχουμε ανά ηλικία για να επιλέξουμε ένα βιβλίο.
 • Ενδιαφέρουσα θεματολογία ανά ηλικία.
 • Τι πρέπει να προσφέρει το βιβλίο ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
 • «Μια φορά και έναν καιρό» – γιατί να διαβάζουμε στα παιδιά μας. Συμβουλές για να ζήσει το παραμύθι καλά και εμείς καλύτερα.
 • Πώς μπορούμε να πείσουμε τα παιδιά μας να διαβάσουν ένα βιβλίο και τι κάνουμε για αυτό.
 • Εξτρα δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας με έναυσμα ένα παραμύθι.

«Το δώρο του θυμού»

Arun Gandhi (Εκδόσεις Διόπτρα)

@ 29/05 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, είσοδος ελεύθερη

Ο Arun Gandhi έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Public, την Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. «Παρ’ όλο που ο δρόμος της αλήθειας είναι ευθύς και στενός και κοφτερός σαν λάμα ξυραφιού, για μένα ήταν ο πιο εύκολος και γρήγορος» είχε πει ο παππούς του Arun, Μαχάτμα Γκάντι. Μετά «Το δώρο του θυμού», ο Arun Gandhi μας χαρίζει πολύτιμα μαθήματα ζωής για την αγάπη, την ειρήνη, την ευτυχία και όλα όσα απασχόλησαν το αεικίνητο πνεύμα του παππού του Μαχάτμα Γκάντι. Εβδομήντα ένα χρόνια μετά τον θάνατό του, τα λόγια του εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και να αποτελούν πολύτιμο οδηγό ζωής, θυμίζοντάς μας ότι η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο…

Κάνε την ερώτησή σου στον Α. Γκάντι με «δημόσιο» post χρησιμοποιώντας το Hashtag #meetGandhi. Ο συγγραφέας θα απαντήσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Public Συντάγματος που θα μεταδοθεί live στη σελίδα του Public στο Facebook.

Σεμινάριο εικονογράφησης

Kitty Crowther (Εκδόσεις Μάρτης)

@ 30/05 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, είσοδος ελεύθερη

Ερχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα η βραβευμένη Kitty Crowther, σε ένα ξεχωριστό Μasterclass για μεγάλους με θέμα την εικονογράφηση. Η Kitty Crowther έχει τιμηθεί για το έργο της με πολλά βραβεία. Το πιο σημαντικό είναι το ALMA, η υψηλότερη τιμή και διάκριση για έναν δημιουργό παιδικού βιβλίου, ένα βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο στη μνήμη της σουηδής συγγραφέα Astrid Lindgren από τη σουηδική κυβέρνηση και το οποίο απονεμήθηκε στην Kitty Crowther το 2010. Γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1970 και σπούδασε Graphic Arts στο Ινστιτούτο Saint-Luc στις Βρυξέλλες. Από το 1994 έχει δημιουργήσει περισσότερα από 35 βιβλία με δικά της κείμενα και εικόνες, ενώ έχει εικονογραφήσει και έργα άλλων σπουδαίων συγγραφέων, όπως των Astrid Lindgren, Bart Moeyae, Toon Tellegen κ.ά. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Από τον Μάρτη κυκλοφορούν στα ελληνικά τα βιβλία «Ο νάνος δεν κοιμάται», σε κείμενο της Astrid Lindgren και οι «Μικρές νυχτερινές ιστορίες», σε δικό της κείμενο και εικονογράφηση.

«Ο πλούτος της Ελλάδας: η ελληνική οικονομία από τους Βαλκανικούς Πολέμους μέχρι σήμερα»

Κώστας Κωστής (Εκδόσεις Πατάκη)

@ 30/05 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, είσοδος ελεύθερη

To Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κωστή, «Ο πλούτος της Ελλάδας: η ελληνική οικονομία από τους Βαλκανικούς Πολέμους μέχρι σήμερα», την Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος.

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, συζητούν οι:

 • Ευάγγελος Βενιζέλος – πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών,
 • Γιάννης Βούλγαρης – ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου,
 • Τάσος Γιαννίτσης – ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. υπουργός,
 • Πάνος Τσακλόγλου – καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης.

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η ελληνική οικονομική ιστορία του 20ού αιώνα, ενός αιώνα που, ως είθισται στην ιστοριογραφία, ξεπερνάει τα στενά χρονολογικά όρια της εκατονταετηρίδας και απλώνεται για να καλύψει μία ιστορική περίοδο που διακρίνεται για την ενότητά της. Στο διάστημα αυτό ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων, οδηγήθηκε μακριά από τη φτώχεια. Πιο ειδικά, ο συγγραφέας μελετά τον μετασχηματισμό μιας φτωχής αγροτικής χώρας των Βαλκανίων σε μία αναπτυγμένη οικονομία της Δύσης, όπως εξακολουθεί να είναι σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οργανισμούς και παρά το εισοδηματικό σοκ που έχει υποστεί λόγω της παρατεταμένης κρίσης. Παρακολουθεί την οικονομική πορεία της χώρας μέσω της διαρκώς μεταβαλλόμενης διασύνδεσης ενός διεθνούς περιβάλλοντος το οποίο επιβάλλει μία σειρά από κανόνες που συνήθως δεν είναι δυνατόν να παραβιαστούν ατιμωρητί από μία οικονομία, και εγχώριων παραγόντων όπως η αξιοποίηση των συντελεστών παραγωγής, αλλά και των κρατικών επιλογών ως θεμελιώδους μηχανισμού που διαμορφώνει τους κανόνες του παιγνιδιού, επομένως καθορίζει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, το επιτυχές ή όχι της δράσης των οικονομικών μονάδων. Το βιβλίο απευθύνεται όχι μόνο σε ιστορικούς και οικονομολόγους αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ

«Ορια! Το Α και το Ω της διαπαιδαγώγησης και της ζωής μας. Ενα θέμα για όλες τις ηλικίες!» με την οικογενειακή σύμβουλο, Χριστιάνα Γερμανού

Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

@ 31/05 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο [email protected]

Tο Public, το Working Moms και η Χριστιάνα Γερμανού (MSc, οικογενειακή σύμβουλος) σας προσκαλούν στο σεμινάριο με θέμα: «Ορια! Το Α και το Ω της διαπαιδαγώγησης και της ζωής μας. Ενα θέμα για όλες τις ηλικίες!» την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 18:00, στο Public Συντάγματος. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

 • Γνωριμία με τα όρια: τι είναι, πώς λειτουργούν, πού χρειάζονται,
 • Ενα θέμα για όλες τις ηλικίες; Κύκλος από τον ενήλικα στο παιδί και στον αυριανό ενήλικα.