440
Ο Ελτον Τζον με το αμίμητο στιλ του στην πρεμιέρα του αυτοβιογραφικού μιούζικαλ «Rocketman» στις Κάννες | REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Ο Ελτον Τζον συγκινεί και συγκινείται στις Κάννες

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 18:00
Ο Ελτον Τζον με το αμίμητο στιλ του στην πρεμιέρα του αυτοβιογραφικού μιούζικαλ «Rocketman» στις Κάννες
| REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Ο Ελτον Τζον συγκινεί και συγκινείται στις Κάννες

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 18:00

Ο πασίγνωστος σήμερα Ελτον Τζον ήταν κάποτε ο άσημος Ρέτζιναλντ Κένεθ Ντουάιτ. Από τα πρώτα άγουρα χρόνια πιάνει το νήμα της πολύχρωμης και πολυτάραχης ζωής του η ταινία «Rocketman», το μιούζικαλ που μπολιάζει με φαντασιακά στοιχεία τα πραγματικά γεγονότα, προσφέροντας ένα υπερθέαμα μουσικής, χορού, αλλά και έντονων ψυχολογικών μεταπτώσεων.

«Είμαι αλκοολικός, είμαι εθισμένος στα ναρκωτικά, στο σεξ, στο shopping. Ανακάλυψα το pianoforte για να καλύψω την έλλειψη που έχω σε αγάπη» εξομολογείται σε κάποια στιγμή της ταινίας ο Ρέτζιναλντ, που σε λίγο καιρό θα γινόταν Ελτον Τζον και θα εισέπραττε όση αγάπη είχε στερηθεί στα παιδικά του χρόνια, από τους πιστούς φαν του.

Ο 72χρονος σταρ ήταν παρών στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις Κάννες που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Ντέξτερ Φλέτσερ, ενώ τον ίδιο, υποδύεται ο Τάρον Εγκερτον. Φορώντας κόκκινα γυαλιά σε σχήμα καρδιάς, είδε όλα τα φλας να στρέφονται προς το μέρος του, ενώ μετά το τέλος της προβολής, το κοινό χειροκροτούσε όρθιο – όπως αναφέρει δημοσίευμα της Corriere della Sera.

Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον Ελτον Τζον: φόρεσε σακάκι με τον τίτλο της ταινίας γραμμένο με στρας στην πλάτη του (Reuters)

Οι ενθουσιώδες θεατές όμως, δεν περίμεναν καν το τέλος της ταινίας για να χαρίσουν το πρώτο τους ενθουσιώδες χειροκρότημα. Κάπου στα μισά, στη σκηνή κατά την οποία βλέπουμε τον Ελτον να συνθέτει το υπέροχο τραγούδι του «Your Song», ήρθε η πρώτη μαζική εκδήλωση αγάπης. Το τραγούδι εκείνο, το έγραψε για τον στιχουργό Μπέρνι Τόπιν -τον οποίο υποδύεται ο Τζέιμι Μπελ-, και με τον οποίο ο Τζον ήταν ερωτευμένος χωρίς ανταπόκριση. Η σχέση τους μετατράπηκε στη συνέχεια σε μία βαθιά φιλία και σε μία πολύ επιτυχημένη συνεργασία.

Με τον στενό φίλο και συνεργάτη του, στιχουργό Μπέρνι Τόπιν (Reuters)

Δεν λείπουν και οι πραγματικά άβολες σκηνές από το «Rocketman», με τη μητέρα του να του δηλώνει «πάντα ήξερα ότι είσαι γκέι, είναι δική σου επιλογή, να ξέρεις όμως ότι αυτό θα σε οδηγήσει σε μία ζωή πολύ μοναχική, χωρίς αγάπη».

Οσο για την ερωτική σκηνή της ταινίας, ανάμεσα στον Ελτον Τζον και τον μάνατζερ Αλαν Ράιντ (τον υποδύεται ο Ρίτσαρντ Μέιντεν), γράφει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα: «Πρόκειται για είκοσι δευτερόλεπτα κομψότητας και λεπτότητας, με τους δύο άνδρες να φιλιούνται, να πέφτουν στο κρεβάτι, να γδύνονται και να καταλήγουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου».

Οταν άναψαν και πάλι τα φώτα στην αίθουσα προβολής των Καννών, ο Ελτον Τζον, είχε κόκκινη μύτη και πρησμένα μάτια και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις τη ζωή σου στη μεγάλη οθόνη όταν βρίσκεσαι ακόμη εν ζωή…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...