400
Ο Ούγκο Μπόνεμερ υποδύεται τον Σένα - η ομοιότητα είναι ανατριχιαστική | Twitter

«Αϊρτον Σένα, το μιούζικαλ», μια παράσταση για τον θρυλικό πιλότο

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2017, 23:57
Ο Ούγκο Μπόνεμερ υποδύεται τον Σένα - η ομοιότητα είναι ανατριχιαστική
|Twitter

«Αϊρτον Σένα, το μιούζικαλ», μια παράσταση για τον θρυλικό πιλότο

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2017, 23:57

Κανείς στη Βραζιλία δεν έχει ξεχάσει εκείνη την τραγική Κυριακή του 1994: ο Αϊρτον Σένα, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1, σκοτώνεται στην Ιμολα και ένας μύθος γεννιέται. Την ιστορία αυτού του «εθνικού ήρωα» αφηγείται σήμερα μια μουσική θεατρική παράσταση.

Το έργο «Αϊρτον Σένα, το μιούζικαλ», συντηρεί τη φλόγα του μύθου σε μια Βραζιλία βυθισμένη στον οικονομικό μαρασμό, τη βία και τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς.

«Η χώρα έχει μεγάλη ανάγκη για έναν ήρωα όπως ο Σένα», τόνισε η θεατρική παραγωγός Ανιέλα Τζόρνταν κατά την παρουσίαση της παράστασης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η πρεμιέρα τού έργου θα δοθεί την Παρασκευή στο θέατρο Riachuelo, με τη συμμετοχή 24 ηθοποιών, χορευτών και ακροβατών, σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει τσίρκο. Ο σκηνοθέτης Ρενάτο Ρότσα προσπάθησε να αναπαράγει το κλίμα σε μια πίστα της F1: έντονος φωτισμός, νέον, ελαστικά, κράνη, μονοθέσια και εκκωφαντικός θόρυβος.

senna3
Φαντασμαγορία – όπως και η ζωή και η καριέρα του Αϊρτον (twitter)

Το μιούζικαλ δεν παρουσιάζει με χρονολογική σειρά τη ζωή του Σένα. Επικεντρώνεται ουσιαστικά στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του θρύλου που έφυγε από τη ζωή στα 34 του, στην πίστα της Ιμολα, την 1η Μαΐου 1994, αφού έχασε τον έλεγχό του μονοθεσίου του στην πολύ γρήγορη στροφή «Ταμπουρέλο» και κατέληξε να συγκρουστεί με τον τσιμεντένιο τοίχο. Μέχρι τότε, είχε κατακτήσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, το 1988, το 1990 και το 1991.

Ο νεαρός ηθοποιός Ούγκο Μπόνεμερ, που εμφανισιακά μοιάζει στον Σένα και έχει παίξει κυρίως σε τηλεοπτικά σίριαλ, κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Είναι ένας από τους ρόλους που θα επιθυμούσε ο καθένας, αλλά που πραγματικά σε φοβίζουν. Είναι μεγάλη ευθύνη», σχολίασε ο ηθοποιός ο οποίος πέρασε αρκετό χρόνο με την οικογένεια του Σένα και ενημερώθηκε για το έργο που κάνει το ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

«Η χώρα διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο. Μολονότι ο Σένα κινείτο σε ένα πολύ ελιτίστικο περιβάλλον, κατάφερνε να κερδίζει χωρίς να χάνει την ανθρωπιά του ή την ταπεινότητά του, να βοηθά τον διπλανό του. Όταν κρατούσε τη σημαία της Βραζιλίας μας έδινε την ελπίδα ότι η χώρα θα γινόταν η καλύτερη», είπε ο σκηνοθέτης.

senna4
Οι παραστάσεις συμπίπτουν με το γκραν πρι της Βραζιλίας -θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Σάο Πάολο- όπου μεγάλος πρωταγωνιστής αναμένεται να είναι ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον, δηλωμένος θαυμαστής του Σένα. Στις 29 Οκτωβρίου, στο Μεξικό, ο Χάμιλτον ξεπέρασε τον «μύθο-Σένα» και κατέκτησε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...