920
|

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Λιγότερο μπλα-μπλα

Αλκης Γαλδαδάς Αλκης Γαλδαδάς 27 Φεβρουαρίου 2015, 09:38

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Λιγότερο μπλα-μπλα

Αλκης Γαλδαδάς Αλκης Γαλδαδάς 27 Φεβρουαρίου 2015, 09:38

Ένας μήνας συμπληρώθηκε από την Κυριακή των τελευταίων εκλογών και οι εκλεγμένοι εκείνης της βραδιάς μας έχουν χορτάσει με ατέλειωτες και καθημερινές ανοησίες. Και δεν με ενοχλούν τόσο αυτοί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Ν.Δ. αφού σύμφωνα και με την παλιά εκείνη αρχαιοπρεπή έκφραση: «εκ στόματος κοράκου κρα». Άλλωστε αυτών τα έργα και οι ημέρες μας έχουν φέρει έως εδώ. Είναι όμως για εμένα απογοητευτική η συμπεριφορά των «νέων». Δηλαδή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως κόμματος εξουσίας.

Το πρώτο που έχουμε καταλάβει είναι πως κάθισαν στις υπουργικές καρέκλες εντελώς αδιάβαστοι και απροετοίμαστοι (το επιβεβαιώνει από χθες και ο (πικραμένος είναι η αλήθεια) κ. Μηλιό. Και αν αυτό, έναν μήνα μετά, είναι «χυμένο γάλα», και να μην κλαίμε μαζεμένοι από πάνω του, υπάρχει και η αχρείαστα απέραντη φλυαρία κάποιων Υπουργών. Που πέρα από το να μας ενοχλεί εδώ στο εσωτερικό μας κάνει κακό και στο εξωτερικό. Πρωταθλητής βέβαια ο κ. Βαρουφάκης. Κάνει τις πιο ακατάλληλες δηλώσεις την πιο ακατάλληλη στιγμή. Και για να μην κουράζω ανασύροντας διάφορες παλαιότερες δηλώσεις του, μένω μόνο στην προχθεσινή του. Ότι «το κυνήγι της φοροδιαφυγής είναι σαν την αρχαιολογική ανασκαφή, κρύβει ένα θησαυρό μόνο που δεν ξέρεις πόσο μεγάλος είναι». Τι είπε ο άνθρωπος, κατά τη λαϊκή έκφραση. Και μάλιστα διάλεξε να το πει στους έξω. Ότι δηλαδή, ιδέα δεν έχει το πόσα θα βγάλει από την πιο βασική επιχείρηση-ανεύρεσης-πόρων που με αυτήν (αυτό)διαφημίζεται ολόκληρη η Κυβέρνηση. Όντας αυτό ένα (υποτίθεται) βασικό στοιχείο μέσα στις αναιμικά τεκμηριωμένες προτάσεις που περιείχε η πενιχρή έκθεση ιδεών η σταλμένη τη Δευτέρα σε αυτούς που δυστυχώς κρατούν το τόσο χρειαζούμενο στην Ελλάδα γεμάτο πορτοφόλι (Την Παρασκευή τον θυμάμαι να λέει με περισσή αμετροέπεια για το πραγματικά δημιουργικό Σαββατοκύριακο που θα περνούσαν όλοι τους γράφοντας προτάσεις ικανές να μας ανεβάσουν επίπεδο, αλλά φευ…). Άσε εκείνο το απίστευτο: «εμείς θέλαμε να είναι 4 μήνες η παράταση» (για να στριμωχτούμε τον Ιούλιο με τη δόση-μαμούθ των 7 δις;).

Και μέσα σ’ όλα από το σταθμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όμως χθες το πρωί (10-11 π.μ.) άκουσα πως ο Βαρουφάκης έχει πάρει το σώβρακο του Σόιμπλε! (έτσι ακριβώς). Δεν έχω παρά να πω στους «γραμμιτζήδες» του σταθμού, πως κι εγώ θέλω από αυτά τα γυαλιά που τα φοράς και σου δείχνουν ό,τι επιθυμείς. Χωρίς αυτά πάντως, προς το παρόν, το μόνο που νομίζω ότι καταφέρνει ο πολυπράγμων Υπουργός Οικονομικών  στο εσωτερικό είναι οι φωτογραφίες του με τη σύζυγό του να εκτοπίζουν συχνά πυκνά το ζεύγος Μενεγάκη-Παντζόπουλου από τα εξώφυλλα των «εγκυρότατων» περιοδικών-κοινωνικού-σχολιασμού. Άβε, αυτό είναι κατόρθωμα.

Αλλά και ο νέος θεούλης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο εκ πολλών προσκυνούμενος και «συντονιστής» της Κυβέρνησης κ. Φλαμπουράρης έχει πάρει μπάλα τους σταθμούς και μόνο να μας εκνευρίσει καταφέρνει με δηλώσεις που δείχνουν ανεπιθύμητη και αχρείαστη για τις περιστάσεις προχειρότητα σκέψης. Χθες είπε πως οι του Δ.Ν.Τ. θα αναγκαστούν να κάνουν το κορόιδο αν δεν έχουμε να πληρώσουμε. Εγώ να δεχθώ πως έχει δίκιο (για κάτι που έχει συμβεί μόλις μια φορά, το 2003, για τη Αργεντινή, και χρειάστηκαν διαπραγματεύσεις ενός έτους), αλλά βρε άνθρωπε αυτό δεν το λένε έτσι ανοιχτά, σαν να μην ξέρουν και οι έξω να διαβάζουν το τι λες και τι σκέφτεσαι. Όσο για τη δωδεκάωρη «σάουνα» που υπέβαλαν οι διαφωνούντες βουλευτές τον Πρωθυπουργό ο κ. Φ. δήλωσε πως μπορεί να ψήφισαν κατά οι είκοσι περίπου  αλλά στη Βουλή αυτοί οι ίδιοι θα ψηφίσουν αλλιώς. Ας μου εξηγήσει κάποιος αν είναι αυτά σοβαρές κουβέντες και σε ποιά λογική υπακούουν.

Δεν γνωρίζω πώς τα καταφέρνει σε αυτή την με ομιχλώδεις προδιαγραφές ελληνική εφεύρεση που ονομάζεται «συντονιστής του κυβερνητικού έργου»  αλλά αν είναι δυνατόν, ας κάνει ό,τι είναι να κάνει χωρίς να μιλάει τουλάχιστον. Μεγάλη χάρη θα μας κάνει (και στο κόμμα του επίσης).

Ας πάρουμε και ένα τελευταίο παράδειγμα της συριζέικης επίκαιρης πλην τζούφιας ρητορείας. Ο κ. Κοντονής λοιπόν, ο υπεύθυνος Αθλητισμού, που του χάλασε νωρίς-νωρίς τον ύπνο το φασούλι με τα επεισόδια στη Λεωφόρο. Χωρίς να πρωτοτυπήσει, γιατί και άλλος άσχετος προκάτοχός του, ο καραμανλικός Ανδριανός, ανέβαλε τους αγώνες της Σούπερ-Λιγκ για μια Κυριακή, βρήκε αυτή την εύκολη μη-λύση. Ε και; Το ηλεκτρονικό εισιτήριο από την άλλη Τετάρτη είναι αυτό που θα δώσει έστω και λίγη ηρεμία στις κερκίδες; Με αυτά που λέει από εδώ και από εκεί σε κάνει να αμφιβάλεις, αν έχει πατήσει ο άνθρωπος μια φορά στο γήπεδο ή αν διαβάζει και καμιά αθλητική εφημερίδα. Ιδιαίτερα όταν λέει πως δεν τον νοιάζει τι λένε οι Ουέφες και οι Φίφες, ότι δεν θα βγουν οι ελληνικές ομάδες στα Τσάμπιονς Λιγκ και θα τα βάλει με οργανισμούς που έχουν αποδείξει πως είναι δυνατότεροι από πολύ πιο ισχυρά και καλά οργανωμένα κράτη ενώ σε λιγότερο από μήνα η Εθνική δίνει κρίσιμο αγώνα. Και να σε δω Σταύρο και κυρ Σταύρο, πού θα ψάχνεις να κρύψεις τις χθεσινές μαγκιές (στα λόγια βέβαια). Εγώ στοιχηματίζω ό,τι θέλεις, ό,τι και αν λες, πως την άλλη Κυριακή θα παίζουν οι ομάδες ξανά. Κάθισε τουλάχιστον άνθρωπέ μου και μελέτησε πρώτα πριν ανοίξεις το στόμα σου.  Το ποδόσφαιρο είναι πιο δύσκολο και από το πάρε-δώσε με το Δ.Ν.Τ.  που το βαφτίσατε «θεσμό». Τι ξέρεις για παράδειγμα από συνδέσμους οργανωμένων όταν τους ταυτίζεις όλους με τις Π.Α.Ε.; Την Ορίτζιναλ π.χ. την ήλεγχε κατά καιρούς η Α.Ε.Κ.; Σκέψου πώς θα τους αντιμετωπίσεις εσύ, όχι οι Π.Α.Ε. Το ξέρεις ότι σε αγώνα Ηρακλής-Ολυμπιακός είχαν μπει οπαδοί άλλης ομάδας και έκαναν επεισόδια σε βάρος του Ολυμπιακού; Επίσης, αν ίσχυε το ηλεκτρονικό εισιτήριο την Κυριακή στη Λεωφόρο, αυτούς που μπήκαν μέσα στην αρχή, θα τους εύρισκες; Για τις κάμερες στα γήπεδα έχεις να  μας πεις κάτι; Αν όχι ακόμη, κάνε μας λοιπόν τη χάρη και περιόρισε το μπλα-μπλα. Και άλλοι το έσπειραν αλλά δεν φύτρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News