579
|

Κώστας Μπακογιάννης: Αν εκλεγώ, δεν θα αγνοήσω τις προτάσεις Γερουλάνου, Σοφιανού

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 15:09

Κώστας Μπακογιάννης: Αν εκλεγώ, δεν θα αγνοήσω τις προτάσεις Γερουλάνου, Σοφιανού

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 15:09

Την πρόθεσή του να αξιοποιήσει προτάσεις που κατέθεσαν οι αντίπαλοί στον πρώτο γύρο των εκλογών για τον δήμο της Αθήνας, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Η παρουσία ενός αυτοδιοικητικού είναι το σημαντικότερο πράγμα. Ηρθε η ώρα να περάσουμε σε ένα πρότυπο αυτοδιοικητικού, ο οποίος ενδιαφέρεται πραγματικά για τα “μικρά” και τα “άχαρα”, που όμως επηρεάζουν καθοριστικά την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό είναι το πρότυπο που υπηρετώ δέκα χρόνια τώρα», ήταν μία από τις χαρακτηριστικές αναφορές του στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Οσο για το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, δήλωσε ότι ανήκει κυρίως στους Αθηναίους και στις Αθηναίες, τους οποίους κάλεσε να πάνε και αυτή την Κυριακή στην κάλπη για να πάρουν την τύχη της πρωτεύουσας στα χέρια τους.

Ερωτηθείς για την εντολή που έλαβε από τον α’ γύρο, ο κ. Μπακογιάννης ήταν σαφής στην απάντησή του:

«Να στρωθούμε στη δουλειά. Κυριολεκτικά. ‘Να στρωθούμε και να κάνουμε αλεύρι ψιλό’, που λέει και μια παροιμία. Να βάλουμε τα δυνατά μας για να αλλάξει η Αθήνα. Να βάλουμε μπρος το σχέδιό μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη αλλά και την αλλαγή της φυσιογνωμίας της τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές. [Γιατί η Αθήνα] είναι μία πόλη όπου δεν έχουμε λύσει τα στοιχειώδη: καθαριότητα, ασφάλεια, φωτισμό, πράσινο, προσβασιμότητα, κυκλοφοριακό. Αυτό που λείπει είναι μια ομάδα με εμπειρία αλλά και όρεξη για δουλειά και ένα σχέδιο για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Κοπιάσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά καταθέσαμε στην κρίση των Αθηναίων ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που συνδυάζει τη φρεσκάδα της ανανέωσης και την εμπειρία, καθώς και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Το στοίχημα για εμάς είναι σε τέσσερα χρόνια να μην ξανασυζητήσουμε για τα στοιχειώδη, αλλά πώς η Αθήνα μπορεί να πάει ακόμη πιο ψηλά, όπως μας αξίζει».

 Περί συνεργασίας

Και ο κ. Σοφιανός και ο κ. Γερουλάνος κατέθεσαν προτάσεις για την Αθήνα, οι οποίες θα αξιοποιηθούν από την επομένη των εκλογών, καθώς μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα επικρατήσει η κουλτούρα του διαλόγου και της συνεργασίας για τους λόγους που ανέφερα πριν. Οι πολίτες της Αθήνας πρόκριναν τον δικό μας συνδυασμό και του κ. Ηλιόπουλου για τον δεύτερο γύρο. Προσωπικά, δεν μπορώ να πω ότι είχα κάποια πρόγνωση στο μυαλό μου για τον δεύτερο γύρο.

Στο ερώτημα τέλος, γιατί να τον εμπιστευθούν όσοι δεν τον ψήφισαν στον α’ γύρο, ο κ. Μπακογιάννης απάντησε:

 Οσο οξύμωρο και να ακούγεται, η Αθήνα χρειάζεται μια νεανική ομάδα με εμπειρία. Νεανική για να έχει την όρεξη, την «τρέλα» και την αντοχή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πρωτεύουσας. Εμπειρη για να ξέρει πού θα αναζητήσει τις λύσεις και τα χρήματα. Αλλά και πώς να σχεδιάσει και να υλοποιήσει. Πιστεύω πως εμείς είμαστε μια τέτοια ομάδα. Εχουμε σχεδόν δέκα χρόνια εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, όταν ο μέσος όρος ηλικίας μας είναι από τους μικρότερους. Επίσης, για να αλλάξει η Αθήνα εποχή, πρέπει να μείνει μακριά από την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ. Ας το τολμήσουμε εμείς τώρα. Ας δώσουμε στην Αθήνα την ευκαιρία να πάει μπροστά με ανθρώπους που ενδιαφέρονται μόνο για την Αυτοδιοίκηση. Είναι η πρώτη φορά που οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μια αμιγώς αυτοδιοικητική ομάδα»

«Απευθύνομαι σε όλους και σε όλες για να στηρίξουν την ομάδα μας και το πρόγραμμά μας. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στον πρώτο γύρο. Για να γίνουμε όλοι και όλες μαζί μέρος της αλλαγής που θέλουμε να δούμε στην πόλη μας», κατέληξε στη συνέντευξή του ο νικητής του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...