224
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναλύει στο Kontra Channel τη δραστηριότητα της γρίπης | Youtube

Πολάκης για τα θύματα της γρίπης: «Ε, δεν είναι και καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας!»

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 13:28
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναλύει στο Kontra Channel τη δραστηριότητα της γρίπης
|Youtube

Πολάκης για τα θύματα της γρίπης: «Ε, δεν είναι και καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας!»

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 13:28

Υπερβολή και τρομολαγνεία καταλόγισε στα μέσα ενημέρωσης ο Παύλος Πολάκης (και) για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν την έξαρση της γρίπης στη χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Και παρ’ όλο που οι θάνατοι ανέρχονται σε 39, με 20 μόνο την προηγούμενη εβδομάδα (ανάμεσά τους και δύο παιδιά),  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εκτίμησε πως «δεν ήρθε και η καταστροφή».

«Ζούμε μία έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος, αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης σε δηλώσεις του στο Kontra Channel και τα ‘βαλε πάλι με τα ΜΜΕ :

«Οτιδήποτε γίνεται, χρησιμοποιείται για να παράξουν φόβο και καταστροφή στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης», επέμεινε με αφορμή αυτή τη φορά την κάλυψη των κρουσμάτων του ιού στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θέλησε να υπογραμμίσει ότι φέτος έγινε η πιο αυξημένη προφυλακτική εμβολιαστική κάλυψη, «βάσει ενδείξεων» και όχι όπως έγινε επί υπουργίας Αβραμόπουου που αγοράστηκαν 18 εκατ. εμβόλια, όπως καυστικά σχολίασε.

Μέχρι σήμερα, τόνισε, έχουν εμβολιαστεί 2 εκατ. άνθρωποι. Ασχέτως βέβαια αν το 85% των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ήταν ανεμβολίαστο και τώρα ψάχνουν για επιπλέον εμβόλια (σ.σ. σήμερα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα εμβόλιο στα φαρμακεία), αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η δραστηριότητα της γρίπης θα «τραβήξει» λίγο παραπάνω φέτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...