333
Πέτσας και Τσίπρας σε πρόσφατες ομιλίες τους στη Βουλή - τώρα συγκρούστηκαν μέσω ανακοινώσεων | SOOC

«Πληρωμένη απάντηση» Πέτσα σε Τσίπρα: Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 15:33
Πέτσας και Τσίπρας σε πρόσφατες ομιλίες τους στη Βουλή - τώρα συγκρούστηκαν μέσω ανακοινώσεων
|SOOC

«Πληρωμένη απάντηση» Πέτσα σε Τσίπρα: Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 15:33

Οι ειρωνείες Τσίπρα με αφορμή την απόφαση επανίδρυσης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, εδώ) δεν έμειναν αναπάντητες από την κυβέρνηση, με τον εκπρόσωπό της, Στέλιο Πέτσα, να δίνει «πληρωμένη απάντηση» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιστρέφοντας τον χαρακτηρισμό περί γκάφας.

«Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα.

Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι η Μυτιλήνη και η Λέσβος είναι το ίδιο νησί.

Γκάφα είναι να λένε οι υπουργοί σου ότι οι μετανάστες “λιάζονται” πριν “εξαφανιστούν”.

Δεν είναι όμως απλά μια ακόμη γκάφα, να σε ερευνά η OLAF για κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αντίθετα, τόνισε, «η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί ένα συνεκτικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος και παρεμβαίνει με αίσθημα ευθύνης όπου χρειάζεται. Ιδίως μάλιστα όταν το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό διογκώνεται σε συνθήκες γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή».

Είχε προηγηθεί, σε έντονα ειρωνικό τόνο, η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Πρωθυπουργού να ιδρύσει υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

 «Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο Προσφυγικό και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε συγκεκριμένα στην σχετική ανάρτησή του στο Facebook o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που…

Geplaatst door Alexis Tsipras op Woensdag 15 januari 2020

«Εάν η χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν ήταν τόσο σοβαρή, θα ήταν για γέλια», σχολίασε δηκτικά και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε «με καθυστέρηση έξι μηνών το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει και προχωρά στην επανασύσταση του υπουργείου που ο ίδιος κατήργησε. Και τοποθετεί μάλιστα ως επικεφαλής του τον κ. Μηταράκη, προκειμένου» -όπως υποστηρίζει- «να σταματήσει το άλλο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τις εσωτερικές κόντρες στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας».

«Ελπίζουμε τουλάχιστον» -καταλήγει στο ίδιο ύφος- «να πείσει για την κίνησή του αυτή και τον υπουργό του κ. Χρυσοχοΐδη που μόλις προ δύο μηνών δήλωνε ότι δεν χρειάζεται αυτόνομο υπουργείο Μετανάστευσης».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...