203
Τα μακριά κόκκινα μαλλία ήταν το σήμα κατατεθέν της Μίλβα | EPA/Wolfgang Langenstrassen

Πέθανε η θρυλική ιταλίδα τραγουδίστρια Μίλβα

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2021, 11:49
Τα μακριά κόκκινα μαλλία ήταν το σήμα κατατεθέν της Μίλβα
|EPA/Wolfgang Langenstrassen

Πέθανε η θρυλική ιταλίδα τραγουδίστρια Μίλβα

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2021, 11:49

Εφυγε από τη ζώη σε ηλικία 81 ετών η διάσημη ιταλίδα τραγουδίστρια Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, γνωστή στο κοινό ως Μίλβα.

Η τραγουδίστρια που ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια, πέθανε το βράδυ της Παρασκευής στο Μιλάνο, δήλωσε η οικογένειά της στο ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Είχε γεννηθεί στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχία Εμίλια – Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία, η Μίλβα έκανε την εμφάνισή της στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ιταλίας στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961.

Είχε ερμηνεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του ’60 και του ’70, ενώ τα εντυπωσιακά, κόκκινα μαλλιά της ήταν αναγνωρίσιμα πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας της.

«Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές», σχολίασε ο ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

H Μίλβα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και στην Ελλάδα, καθώς στη δεκαετία του 1990 είχε συνεργαστεί με τον Θάνο Μικρούτσικο.

Το 2010 η ίδια είχε γράψει: «Μετά από πενήντα χρόνια αδιάκοπης δραστηριότητας, χιλιάδες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις τουλάχιστον στο μισό πλανήτη, εκατό δίσκους σε επτά διαφορετικές γλώσσες, αποφάσισα να βάλω μια τελεία στην καριέρα μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...