284
Αν και έχουν πουληθεί όλα, ελάχιστα διαμερίσματα έχουν κατοικηθεί | EPA/SUNLING

Κίνα: Ωραία τα πυκνά φυτά στα μπαλκόνια, αλλά αρέσουν και στα κουνούπια

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 07:00
Αν και έχουν πουληθεί όλα, ελάχιστα διαμερίσματα έχουν κατοικηθεί
|EPA/SUNLING

Κίνα: Ωραία τα πυκνά φυτά στα μπαλκόνια, αλλά αρέσουν και στα κουνούπια

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 07:00

Ενα πειραματικό πρότζεκτ «πράσινης» στέγασης σε μια κινεζική μεγαλούπολη υποσχέθηκε στους υποψήφιους ενοίκους τη ζωή σε ένα «κάθετο δάσος», με φροντισμένους κήπους σε κάθε μπαλκόνι.

Και τα 826 διαμερίσματα είχαν πουληθεί μέχρι τον Απρίλιο, σύμφωνα με το κτηματομεσιτικό γραφείο που ανέλαβε το πρότζεκτ, αλλά αντί για έναν σύγχρονο οικολογικό παράδεισο, οι ουρανοξύστες μοιάζουν με δυστοπικό σκηνικό μετα-αποκαλυπτικής ταινίας, γράφει η Telegraph.

Το πρόβλημα; Τα κουνούπια αγαπούν επίσης τα φυτά…

Ελάχιστες οικογένειες έχουν μετακομίσει στους οκτώ ουρανοξύστες με τους κάθετους κήπους στα νοτιοδυτικά της πόλης Τσενγκντού, λόγω της επιδρομής των κουνουπιών, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι η πόλη Τσενγκντού των 14 εκατ. κατοίκων είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν στη Νότια Κίνα, μια από τις δέκα καλύτερες πόλεις για επενδύσεις στη χώρα, την οποία πρόσφατα η China Daily κατέταξε τέταρτη στη σειρά πιο βιώσιμη πόλη της Κίνας.

Το μπαλκόνι κάθε διαμερίσματος στους ουρανοξύστες, που ολοκληρώθηκαν το 2018, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει χώρο για την ανάπτυξη φυτών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Χωρίς, όμως, ενοίκους να τα φροντίζουν, τα φυτά θέριεψαν και έχουν «καταπιεί» σχεδόν εξ ολοκλήρου κάποια παραμελημένα μπαλκόνια, με κλαδιά να κρέμονται πάνω από τα κιγκλιδώματα σε όλους τους ουρανοξύστες, σύμφωνα με βίντεο που γυρίστηκαν αυτό το μήνα. (Ενα μικρό drone πέρασε ανάμεσα από τους ουρανοξύστες. Δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου)

Σε μερικά παράθυρα που είναι ακόμα ορατά πίσω από τα φυτά φαίνεται κολλημένο χαρτί.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι γενναίοι που δεν φοβούνται τα κουνούπια: σε μερικά μπαλκόνια μπορεί να δει κανείς κλαδεμένα φυτά και έπιπλα εξωτερικού χώρου και μέσα στα διαμερίσματα τα φώτα ανάβουν.

Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times μόνο 10 οικογένειες έχουν μετακομίσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...