457
| InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για να μην κατεβεί ο Κασιδιάρης στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2023, 20:47
|InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για να μην κατεβεί ο Κασιδιάρης στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2023, 20:47

Υπόμνημα στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου κατέθεσε το Σάββατο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής προκειμένου «για να εμποδίσει τη νέα απόπειρα Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές και να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο».

«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πάντα στην πρωτοπορία των αγώνων για τη δημοκρατία και τους θεσμούς δεν θα επιτρέψει σε ένα εγκληματικό μόρφωμα μετά την υπονόμευση της Δημοκρατίας μας να επιδοθεί στην κοροϊδία και τον εξευτελισμό των θεσμών της με το τέχνασμα του συνδυασμού ανεξαρτήτων υποψηφίων που μόνο σκοπό έχει την καταστρατήγηση της σχετικής διάταξης.

»Η περιφρούρηση της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας μας ήταν το πρωταρχικό μέλημά μας σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή.

»Για αυτό σε όλες τους τις προσπάθειες οι νεοναζί εγκληματίες θα βρίσκουν απέναντι τη συγκροτημένη και τεκμηριωμένη απάντηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ», επισήμανε στη σχετική ανακοίνωσή της η Χαρ. Τρικούπη.

Σημειώνεται πως μεταξύ των 44 κομμάτων και συνδυασμών που κατέθεσαν συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, είναι και ο συνδυασμός «Ελληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετέχει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σύμφωνα με ανάρτηση του καταδικασθέντος χρυσαυγίτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη, όπως και η Νέα Δημοκρατία, είχαν καταθέσει υπόμνημα με αντίστοιχο αίτημα και την αμέσως προηγούμενη προεκλογική περίοδο, κάνοντας χρήση της σχετικής τροπολογίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία είχε «περάσει» με τις ψήφους των ίδιων δύο κομμάτων.

Ακολούθησε το «κόψιμο» του κόμματος του καταδικασθέντος χρυσαυγίτη από το Ανώτατο Δικαστήριο ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Μεταξύ άλλων ο Αρειος Πάγος είχε τονίσει στη σχετική απόφασή του τα εξής:

«Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, προκύπτει ότι το κόμμα “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, του οποίου ο πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, δηλωθείς και ως υποψήφιος βουλευτής, παροτρύνει στην άσκηση βίας, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή βίας ή και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα.

»Συνακόλουθα, το “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ” δεν πρέπει να ανακηρυχθεί και, εντεύθεν, να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές της 20ης Μαΐου 2023 και 21ης Μαΐου 2023».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν είχε υπερψηφίσει τη σχετική τροπολογία, είχε αρνηθεί να συνυπογράψει κοινό υπόμνημα προς τον Αρειο Πάγο μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκου Αλιβιζάτου, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος.

Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα πραγματοποιηθεί την την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...