513
Ο Εμανουέλ Μακρόν, η Μπριζίτ και η Τιφέν Οζιέρ μετά τη νίκη του γάλλου προέδρου στις προεδρικές εκλογές, το 2017 | EPA

Παρίσι: Πονοκέφαλο προκαλούν στον Μακρόν οι πολιτικές φιλοδοξίες της κόρης της Μπριζίτ

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2020, 13:40
Ο Εμανουέλ Μακρόν, η Μπριζίτ και η Τιφέν Οζιέρ μετά τη νίκη του γάλλου προέδρου στις προεδρικές εκλογές, το 2017
|EPA

Παρίσι: Πονοκέφαλο προκαλούν στον Μακρόν οι πολιτικές φιλοδοξίες της κόρης της Μπριζίτ

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2020, 13:40

Ένα νέο είδος πολιτικού προβλήματος απασχολεί τελευταία τα ενδότερα του Ελιζέ, καθώς απομένουν 18 μήνες από τις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2020: είναι οι πολιτικές φιλοδοξίες της Τιφέν Οζιέρ, κόρης της Μπριζίτ Μακρόν από τον πρώτο της γάμο.

Φροντίζοντας για τη δημόσια εικόνα της, η 36χρονη  Οζιέρ έδωσε συνέντευξη στο εβδομαδιαίο Paris Match, όπου μίλησε εφ’όλης της ύλης για τις δραστηριότητές της ως «πολίτης-ακτιβίστρια», ενταγμένη στο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, Η Δημοκρατία Μπροστά, και τη σχέση της με τον πατέρα της και τον 42χρονο πατριό της.

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι ο πατέρας της, Αντρέ-Λουίς Οζιέρ, πέθανε τα περασμένα Χριστούγεννα σε ηλικία 68 ετών, κάτι που η οικογένεια είχε κρατήσει κρυφό έως τώρα.

Παρόλο που η Οζιέρ, που είναι δικηγόρος, δεν είπε ότι σχεδιάζει να κατέβει στην πολιτική, μίλησε για τις συνεχείς επαφές της με υπουργούς της κυβέρνησης Μακρόν, τέσσερις από τους οποίους μάλιστα, την έχουν επισκεφθεί στο Καλέ, όπου διαμένει, για να προωθήσουν τα σχέδιά της στην περιοχή και για να τους πει τη γνώμη της για τις πολιτικές που ακολουθούν.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν ζητά την άδεια του Μεγάρου των Ηλυσίων. «Πρώτα πράττω και μετά ενημερώνω», είπε, κάτι που δεν πρέπει να άρεσε ιδιαίτερα στον προεδρικό κύκλο.

Οι σύμβουλοι του Μακρόν, σύμφωνα με τους Times, ανησυχούν για το ενδεχόμενο εισόδου της στην πολιτική αρένα και τις διαμαρτυρίες για νεποτισμό α λα Τραμπ που θα προκαλέσει στη Γαλλία, την στιγμή μάλιστα που ο πατριός της θεωρείται άνθρωπος της ελίτ. Η ίδια δήλωσε ότι την στενοχωρεί η άποψη που έχει μερίδα του λαού για τον γάλλο πρόεδρο, κάτι που αποδίδει στην συγκέντρωση της εξουσίας στο Παρίσι.

«Με πληγώνει που ο Εμανουέλ θεωρείται ο πρόεδρος των πλουσίων. Δεν είναι καθόλου έτσι. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι έχει καταφέρει. Νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα στο να εξηγήσουμε (τα επιτεύγματά του), στο να μεταδώσουμε το μήνυμα στις επαρχίες γιατί το κίνημα διευθύνεται υπερβολικά από το Παρίσι», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι πρωτογνώρισε τον Μακρόν όταν αυτή ήταν 10 χρόνων και αυτός ήταν 17 και μαθητής της μητέρας της, στη βόρεια Γαλλία και ότι τον αποκαλούσε χαϊδευτικά… ούφο, κάτι που συνηθίζει ακόμα.

Η Οζιέρ ασχολείται με ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, την αναμόρφωση των φυλακών, την ενδοοικογενειακή βία και την αιολική ενέργεια.

Η Τιφέν Οζιέρ και ο σύζυγός της, Αντουάν Σοτό, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, το 2017

Ενα από τα εγχειρήματά της, που έφερε σε δύσκολη θέση τον πατριό της και τη μητέρα της, είναι ένα ιδιωτικό σχολείο που ίδρυσε για πιο αδύναμους μαθητές στο Παρίσι με δίδακτρα 9.500 ευρώ τον χρόνο, μαζί με τον εκπαιδευτικό Κριστόφ Καντέ, ο οποίος απολύθηκε από δύο προηγούμενα πόστα, καθώς κυκλοφορούσαν φήμες ότι διατηρούσε ανάρμοστες σχέσεις με μαθητές του. Και οι δύο τις διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Αριστεροί σύλλογοι γονέων άδραξαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν τον Μακρόν ότι γυρνά την πλάτη του στη δημόσια εκπαίδευση.

Οσον αφορά τη μητέρα της, Μπριζίτ, η Οζιέρ είπε ότι μοιάζουν καθώς «είναι και οι δυο τους παθιασμένοι άνθρωποι, ρομαντικές, μερικές φορές αφελείς, που αφοσιώνονται πλήρως στον στόχο τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...