281
| Menelaos Myrillas / SOOC

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το ηχητικό που «καίει» τη Βασιλική Θάνου

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2022, 13:16
|Menelaos Myrillas / SOOC

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το ηχητικό που «καίει» τη Βασιλική Θάνου

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2022, 13:16

Διπλή παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η δημοσιοποίηση ηχητικού την περασμένη εβδομάδα με καταγγελίες σε βάρος της τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, η οποία περιγραφόταν το 2016 ως πρωταγωνίστρια ενός εκβιασμού κατά του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασίλειος Πλιώτας ανέθεσε σε αντεισαγγελέα του Δικαστηρίου να μελετήσει το ηχητικό, προκειμένου να αποφανθεί αν θα πρέπει να βγει από το αρχείο η υπόθεση για την κυρία Θάνου.

Οπως επεσήμανε η Ιωάννα Μάνδρου στο ρεπορτάζ της για το kathimerini.gr, η υπόθεση με την τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου είχε αρχειοθετηθεί σε χρόνο-ρεκόρ το 2016, χωρίς έρευνα εις βάθος, όταν, τότε δημόσια, την είχε καταγγείλει ο επιχειρηματίας και δικηγόρος Ανδρέας Βγενόπουλος για εκβιασμό, προκειμένου, κατά τον καταγγέλλοντα, να του αποσπάσει χρήματα για να τον συνδράμει σε εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις.

Η αρχειοθέτηση, τότε, είχε γίνει από τη μετέπειτα επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου Χρήματος, Αννα Ζαΐρη. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε κάνει τις καταγγελίες δημόσια τον Μάιο του 2016. Είχε αποβιώσει πέντε μήνες αργότερα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Πλιώτα, θα μελετηθεί και η αρχειοθέτηση που είχε γίνει για το σκέλος που αφορούσε άλλα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, όπως μία επιχειρηματίας που εμφανιζόταν ως φίλη της Προέδρου του Αρείου Πάγου και έκανε τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της, αν έτσι είχαν τα πράγματα, με τον ίδιο τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Η αρχειοθέτηση είχε γίνει από τον εισαγγελέα, που μετέπειτα πήγε στη Διαφθορά και διώκεται για την υπόθεση Novartis, Χρήστο Ντζούρα.

Αν η υπόθεση Θάνου βγει από το αρχείο, ουσιαστικά θα ξεκινήσει έρευνα εξαρχής και επί της ουσίας για μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της πολιτικής στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...