336
Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Βαξεβάνης είχε προσέλθει στον Αρειο Πάγο για τα καταγγελλόμενα της εφημερίδας του | In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Παρακολουθήσεις: Ο Κώστας Βαξεβάνης καλείται για κατάθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 23:02
Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Βαξεβάνης είχε προσέλθει στον Αρειο Πάγο για τα καταγγελλόμενα της εφημερίδας του
|In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Παρακολουθήσεις: Ο Κώστας Βαξεβάνης καλείται για κατάθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 23:02

Ενώπιον των Εισαγγελέων Πρωτοδικών που ερευνούν την υπόθεση των παρακολουθήσεων σε συνέχεια των δημοσιευμάτων του «Documento» [1, 2] κλήθηκε να καταθέσει την Παρασκευή το πρωί ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο δημοσιογράφος καλείται να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε, μετά από σχετική εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου.

Η παρέμβαση του κ. Ντογιάκου αφορούσε την λίστα ονομάτων, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα «Documento», η οποία ισχυρίζεται ότι τα πρόσωπα αυτά έχουν πέσει θύματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Στην εν λόγω δικογραφία που σχημάτισαν οι εισαγγελείς, συσχετίστηκε και το δεύτερο σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο δημοσιεύτηκε μία εβδομάδα μετά το πρώτο, με νέα λίστα προσώπων που φέρονται να έχουν τεθεί οι επικοινωνίες τους υπό παρακολούθηση.

Ο κ. Βαξεβάνης είχε ζητήσει από τον κ. Ντογιάκο την ενοποίηση των εκκρεμών ποινικών υποθέσεων που ερευνώνται μεμονωμένα, όπως αυτές του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και δημοσιογράφων, με κοινό παρονομαστή τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις μέσω του λογισμικού Predator, αλλά και την ποινική αναβάθμιση της έρευνας με την διεξαγωγή της από ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό.

Τις έρευνες για την υπόθεση των υποκλοπών χειρίζονται οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου και Κώστας Σπυρόπουλος, κατέληξε το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ.

Νωρίτερα την Τρίτη η κυβέρνηση έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργού Επικρατείας για τη «διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών» την οποία είχε προαναγγείλει στον απόηχο της υπόθεσης.

Τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός απάντησε στις συνεχείς καταγγελίες της αντιπολίτευσης για το ίδιο θέμα, προχωρώντας μάλιστα σε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε την υπόθεση των «περίφημων υποκλοπών» «τελευταίο καταφύγιο» της Κουμουνδούρου, την οποία κατηγόρησε ότι «συνειδητά» μπέρδεψε «νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε».

«Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το δικό τους βούρκο», είχε σημειώσει ακόμη ο ίδιος, αναφερόμνενος στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...