621
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναπτύσσει τον συλλογισμό της για την πραγματική πηγή των αποκαλύψεων στην υπόθεση των υποκλοπών | ΥοuΤube

Η Θεανώ Φωτίου το βρήκε: Οι υποκλοπές συνδέονται με τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 16:10
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναπτύσσει τον συλλογισμό της για την πραγματική πηγή των αποκαλύψεων στην υπόθεση των υποκλοπών
|ΥοuΤube

Η Θεανώ Φωτίου το βρήκε: Οι υποκλοπές συνδέονται με τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 16:10

Πρώτα ήρθε η δήλωση-παραδοχή του μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (και δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη), Γιάννη Μαντζουράνη, περί αδυναμίας κτήσης και ανάκτησης των στοιχείων στην υπόθεση των υποκλοπών και λίγο αργότερα, στη Βουλή των Ελλήνων, ακολούθησε ο ισχυρισμός από τη βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεανώ Φωτίου, ότι το όλο θέμα με τις παρακολουθήσεις συνδέεται άμεσα με το «μοίρασμα της πίτας» του Ταμείου Ανάκαμψης και δη τη δυσαρέσκεια ορισμένων επιχειρηματιών για τον τρόπο με τον οποίο διατέθηκαν οι πόροι (σ.σ. 72 δισ. ευρώ) του Ταμείου.

«Πάτε για εκλογές γιατί από ό,τι φαίνεται δεν αντέχετε ούτε μέχρι τον Ιανουάριο. Διασπαθίσετε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης», κατηγόρησε την κυβέρνηση η κυρία Φωτίου κατά τη διάρκεια παρέμβασής της σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

«Γι’ αυτό το Ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε», ισχυρίστηκε η πρώην υπουργός και ευθαρσώς δήλωσε ότι η υπόθεση των υποκλοπών «συνδέεται ευθέως με το πού πάνε τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ».

Ευχαριστώντας την κυρία Φωτίου για την ανέλπιστα καλή «πάσα» που έδωσε στη γραμμή της κυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν έχασε την ευκαιρία και υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του βάλλονται επειδή ακριβώς δεν ικανοποίησαν τα «θέλω» συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

«Μας είπατε κυρία Φωτίου πως επιχειρηματίες που δεν είναι ευχαριστημένοι από τον τρόπο που μοιράσαμε τα χρήματα, βγάζουν τα θέματα για τις παρακολουθήσεις. Μόλις ακυρώσατε την προπαγάνδα ότι εμείς δίνουμε χρήματα σε μεγάλους επιχειρηματίες. Μας είπατε ότι δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί εμείς δίνουμε τα χρήματα στον κόσμο – και καλά κάνουμε.

»Δια στόματος βουλευτού και πρώην υπουργού ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν και τα δύο θέματα: και των υποκλοπών και των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Μοιράσαμε τα χρήματα όχι όπως θέλουν οι επιχειρηματίες γι αυτό και μας χτυπούν. Εχετε δίκιο. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες τους», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας λίγο αργότερα και τη σχετική ανάρτηση στο Twitter (δείτε την παρακάτω).

Πριν από λίγο στη Βουλή η Θεανώ Φωτίου «είπε ότι οι επιχειρηματίες που δεν είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση ως προς τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης βγάζουν τις υποκλοπές για να ρίξουν την κυβέρνηση. Τα σχόλια δικά σας», έγραψε ο υπουργός στο tweet του.

Οικονόμου: Εκθετοι και υπόλογοι Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες

Οσο η  Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή όσα είπε στη Βουλή η κυρία Φωτίου.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Μετά τον κ. Μαντζουράνη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα και δικηγόρο του κ. Βαξεβάνη, που παραδέχθηκε την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων για τα όσα “αποκαλύπτει” σε δόσεις ο εντολέας του, τη σκυτάλη πήρε άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής κ. Θεανώ Φωτίου, πριν από λίγο στη Βουλή, αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης από κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι “αποκαλύψεις” για τις υποκλοπές είναι κομβικό μέρος του σχεδίου αυτού. Όσο η Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της και αναπτύσσονται οι θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...