803
«Ο Πρωθυπουργός ελέγχεται από το κοινοβούλιο και από το ευρωκοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας (Φωτογραφία αρχείου) | INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Τσίπρας: «Εγώ δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός της αντιπολίτευσης και θέτω ερωτήματα»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2022, 22:09
«Ο Πρωθυπουργός ελέγχεται από το κοινοβούλιο και από το ευρωκοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας (Φωτογραφία αρχείου)
|INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Τσίπρας: «Εγώ δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός της αντιπολίτευσης και θέτω ερωτήματα»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2022, 22:09

Νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και οφείλει να δώσει απαντήσεις» για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο θα έπρεπε να έλθει στην Βουλή να δώσει απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, δεν ήλθε στη Βουλή στην συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν ήλθε στην ερώτηση που του κατέθεσα, δεν πήγε στην επιτροπή Pega και δεν έρχεται και αύριο. Εχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται. Ο Πρωθυπουργός ελέγχεται από το κοινοβούλιο και από το ευρωκοινοβούλιο. Επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες, απειλεί με δέκα χρόνια φυλάκιση όποιους κάνουν αποκαλύψεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει. Εγώ δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός της αντιπολίτευσης και θέτω ερωτήματα. Εγώ ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη, εάν κάποιος από τους 31 που αποκάλυψε το Documento ήταν και σε επίσημη επισύνδεση. Ας έλθει στη Βουλή να πει ότι κανένα από τα 31 πρόσωπα δεν ήταν σε νόμιμη επισύνδεση», συνόψισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις επί των ημερών του, για να προσθέσει ότι «εδώ όμως έχουμε την λειτουργία του παράνομου λογισμικού με ένα κέντρο που είχε σχέση με την ΕΥΠ και με το Μαξίμου. Αν δεν το γνώριζε αυτό ο κ. Μητσοτάκης που ήταν πολιτικός επικεφαλής της ΕΥΠ, είναι ένας Πρωθυπουργός ανεπαρκής -αν το γνώριζε είναι Πρωθυπουργός ανασφαλής και επικίνδυνος».

Οικονόμου για Τσίπρα: «Η μόνη πρότασή του είναι η ανακύκλωση της αποτυχίας και της αθλιότητας»

«Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι το πολιτικό του άγχος έχει μετατραπεί σε εμμονή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ότι σε συνέντευξη 33 λεπτών αναφέρθηκε 22 φορές στον Πρωθυπουργό», σημείωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Οικονόμου, σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Πέραν αυτού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι είναι ταυτισμένος με τον λαϊκισμό και το ψέμα. Υιοθέτησε απολύτως τις “λίστες” του κ. Βαξεβάνη, απαιτώντας από την κυβέρνηση να αποδείξει ότι τα πράγματα δεν έχουν έτσι, ενώ θα έπρεπε να απαιτήσει από τον φίλο του, εκδότη του Documento, να προσκομίσει στοιχεία για τους ισχυρισμούς του. Με την ίδια λογική, θα μπορούσε κάποιος να χρεώσει στον ίδιο τον κ. Τσίπρα το κακόβουλο λογισμικό Pegasus, που απόψε παραδέχθηκε ότι λειτουργούσε επί των ημερών του και θύμα του, όπως έχει δημοσιευθεί, έπεσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ τόνισε: «Κράτος δικαίου και δημοκρατία με συμπτώσεις και ενδείξεις δεν υπάρχει πάντως».

Νωρίτερα την Πέμπτη ο ίδιος είχε απαντήσει στην κριτική της Κουμουνδούρου ότι ο Πρωθυπουργός κρύβεται, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί, με πολύ μεγάλη σαφήνεια, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε όλη αυτή η συζήτηση. Η κυβέρνηση πάντοτε με συγκεκριμένες απαντήσεις και ανακοινώσεις τοποθετείται σε όσα έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο θέμα. Από εκεί και πέρα δική μας επιδίωξη είναι, μέσα από θεσμικό τρόπο, μέσα από τις λειτουργίες της συντεταγμένης Πολιτείας, να μην μείνει καμία σκιά γύρω από την υπόθεση αυτή. Αυτή είναι η απόφασή μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε.

»Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει καμία σκιά, όπως και δεν θα επιτρέψουμε στη συνωμοσιολογία, δεν θα επιτρέψουμε στους χειρισμούς, δεν θα επιτρέψουμε σε αυτή την επιχειρούμενη προσπάθεια δηλητηριασμού και διχασμού της κοινής γνώμης, να διακόψει το έργο που υλοποιείται στην Ελλάδα, τους δρόμους που ανοίγουν για τους έλληνες πολίτες, τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα που έχει πετύχει η διακυβέρνησή μας τα τρία προηγούμενα χρόνια», είχε δηλώσει ο Γιάννης Οικονόμου.

Στο μεταξύ, την ίδια ημέρα, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση που θα διεξαχθεί με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα παράνομα λογισμικά. Κοινοβουλευτικοί κύκλοι εκτίμησαν ότι η συζήτηση αυτή θα μπορούσε να γίνει την επόμενη ή –το αργότερο– τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση από την Κατερίνη, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μακεδονία. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, καθώς πλησιάζουμε, σιγά-σιγά, προς τις εκλογές του 2023: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Θα πούμε “όχι” σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Θα πούμε “ναι” σε κάθε δημιουργική πρόταση, η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία. Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας η δικιά μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή επάρκεια με έργα. Με έργα, λοιπόν, και όχι με λόγια θα απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...