278
Η Κατερίνα Παπανάτσιου σε εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Παπανάτσιου σε «Αίγλη»: Μην δώσετε τον χώρο στη Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 14:09
Η Κατερίνα Παπανάτσιου σε εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Παπανάτσιου σε «Αίγλη»: Μην δώσετε τον χώρο στη Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 14:09

Να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης του χώρου της «Αίγλης» Ζαππείου για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της «Χρυσής Αυγής», καλεί την επιχείρηση που εκμεταλλεύεται την «Αίγλη», η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός επισημαίνει ότι συμμερίζεται απόλυτα τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς η ρητορική του μίσους και η πατριδοκαπηλία της «Χρυσής Αυγής» δεν συνάδουν με τα ιδεώδη των Ολυμπίων Κληροδοτημάτων και δεν συνάδουν με το Ζάππειο.

Αναλυτικότερα, η πλήρης δήλωση της υφυπουργού Οικονομικών:

«Η παραχώρηση του χώρου της «Αίγλης» Ζαππείου για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της «Χρυσής Αυγής», έχει ανακινήσει πλήθος αντιδράσεων, τις οποίες συμμεριζόμαστε απόλυτα.

Η ιστορία και η αποστολή του Ζαππείου δεν θα μας επέτρεπε κάτι διαφορετικό. Η δημιουργία του Ζαππείου συνδέθηκε αναπόσπαστα με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με τα ιδεώδη του ολυμπισμού, με το πνεύμα της συναδέλφωσης των λαών. Ο Ευάγγελος Ζάππας, ο βορειοηπειρώτης εθνικός ευεργέτης, αποτυπώνει τα ιδεώδη αυτά στη διαθήκη του.

Η παραχώρηση της «Αίγλης» Ζαππείου στη «Χρυσή Αυγή» βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όλα τα παραπάνω, όπως και οι απόψεις των υπεύθυνων της επιχείρησης και ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους στα μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι σε όσα πρεσβεύει η «Χρυσή Αυγή», δεν θεωρούμε ότι είναι ένας ακόμα πελάτης «που έχει δικαστήρια» και που μπορεί να μισθώνει ένα χώρο εφόσον πληρώνει. Η ρητορική του μίσους και η πατριδοκαπηλία δεν συνάδουν με τα ιδεώδη των Ολυμπίων Κληροδοτημάτων, δεν συνάδουν με το Ζάππειο.

Τέλος, ουδεμία ενημέρωση είχαμε πρωτύτερα για την πορεία του εν λόγω αιτήματος καθώς αυτό εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της επιχείρησης της «Αίγλης», την οποία καλούμε να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης του χώρου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...