397
«Οταν ένας κατηγορούμενος διατείνεται ότι έχει ψυχιατρικά προβλήματα, ο λόγος που το κάνει είναι είτε ο μειωμένος καταλογισμός είτε ότι δεν υπάρχει καταλογισμός», σχολίασε για την 35χρονη Εφη ο δικηγόρος της Ιωάννας | ΙΝΤΙΜΕnews

«Η σιωπή της 35χρονης είναι έμμεση παραδοχή» για το βιτριόλι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 11:33
«Οταν ένας κατηγορούμενος διατείνεται ότι έχει ψυχιατρικά προβλήματα, ο λόγος που το κάνει είναι είτε ο μειωμένος καταλογισμός είτε ότι δεν υπάρχει καταλογισμός», σχολίασε για την 35χρονη Εφη ο δικηγόρος της Ιωάννας
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Η σιωπή της 35χρονης είναι έμμεση παραδοχή» για το βιτριόλι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 11:33

Αδιάσειστα φέρεται να είναι τα στοιχεία για την ενοχή της 35χρονης Εφης, ως φυσικής αυτουργού της επίθεσης με το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

«Τα στοιχεία είναι πάρα πολλά, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη είναι η δράστις του αποτρόπαιου εγκλήματος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

Και μπορεί, όπως είπε, να είναι νόμιμο δικαίωμα της κατηγορούμενης να μη μιλήσει (έχει, διευκρίνισε, το δικαίωμα να ζητήσει από τον ανακριτή να απολογηθεί αργότερα ή να μην απολογηθεί και να πάει στο δικαστήριο), η σιωπή της ωστόσο αποτελεί έμμεση παραδοχή.

«Αν με ρωτάτε την προσωπική μου άποψη, το ότι δεν απολογείται είναι έμμεση παραδοχή. Για να ζητήσει συγγνώμη η κατηγορούμενη, θα έπρεπε να αποδεχθεί την κατηγορία. Από τη στιγμή που δεν αποδέχτηκε, δεν θα μπορούσε να ζητήσει και συγγνώμη, αν και την περιμέναμε, ανέφερε συγκεκριμένα.

Οσο για τη γραμμή που δείχνει να ακολουθεί η υπεράσπιση της 35χρονης, ο κ. Λύτρας σχολίασε πως όταν ένας κατηγορούμενος διατείνεται ότι έχει ψυχιατρικά προβλήματα, ο λόγος που το κάνει είναι ή ο μειωμένος καταλογισμός ή ότι δεν υπάρχει καταλογισμός.

«Μόνο γι’ αυτό το κάνει, δεν το κάνει για να θεραπευτεί από κάποια προβλήματα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εξάλλου για την αντίδραση της Ιωάννας στο άκουσμα της προφυλάκισης της γυναίκας που της πέταξε το βιτριόλι, ο κ. Λύτρας απάντησε:

«Νιώθει μια μικρή, αν μπορούμε να το πούμε σε σχέση με την τόσο μεγάλη ζημιά που έχει πάθει, ηθική ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο άνθρωπος που της έκανε αυτό το μεγάλο κακό έχει οδηγηθεί στη φυλακή».

Για μία ακόμη φορά εξάλλου, ανέφερε ότι δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό της 34χρονης ότι πίσω απο την επίθεση με το βιτριόλι θα μπορούσε να ήταν η συγκεκριμένη γυναίκα.

«Η Ιωάννα δεν είχε καταλάβει απολύτως τίποτε, γι’ αυτό και δεν πήγε ποτέ το μυαλό της στη συγκεκριμένη, από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι δεν έχει με κανέναν, καμία διαφορά και δεν είχε αντιμετωπίσει καμία απειλή. Την είχε συναντήσει 5 με 6 φορές σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις», επανέλαβε.

Εκτός από τον πομπό GPS που, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε εγκαταστήσει η κατηγορούμενη στο αυτοκίνητο της Ιωάννας, στο κινητό της (της Εφης) εντοπίστηκε ειδική εφαρμογή με την οποία παρακολουθούσε όλες τις κινήσεις της 34χρονης.

Ετσι εκτιμάται ότι κατόρθωσε να εντοπίσει το σπίτι της Ιωάννας, καθώς και το γραφείο όπου εργαζόταν στην Καλλιθέα, ώστε να στήσει την ενέδρα με το βιτριόλι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν χειρόγραφα σημειώματα που βρέθηκαν στο σπίτι της 35χρονης, με περιγραφές και για άλλες γυναίκες, πέραν της Ιωάννας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...