241
| REUTERS/Christian Mang

Πακέτο 65 δισ. ευρώ για καταναλωτές και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Σολτς

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2022, 14:53
|REUTERS/Christian Mang

Πακέτο 65 δισ. ευρώ για καταναλωτές και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Σολτς

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2022, 14:53

Το μεγαλύτερο, όπως το χαρακτήρισε, πακέτο στήριξης, από τις τις τρεις, μέχρι στιγμής, δέσμες μέτρων για την προστασία καταναλωτών και επιχειρήσεων από τις συνέπειες του υψηλού πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών της ενέργειας, ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ (64,7 δισεκατομμύρια δολάρια) ανακοίνωσε την Κυριακή ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς.

Τα μέτρα, που περιλαμβάνουν προβλέψεις για την παράταση μίας έκπτωσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και φορολογικές μειώσεις 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για 9.000 εταιρίες που είναι ενεργειακά ευαίσθητες, συμφωνήθηκαν νωρίτερα την ίδια ημέρα μεταξύ των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με τον Σολτς, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τις ανακοινώσεις των μέτρων που αποφασίστηκαν, η γερμανική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα έκτακτα έσοδα από την επιβολή φορολογίας για τη μείωση των τελικών τιμών καταναλωτή για το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, και τον άνθρακα.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να διασυνδέσει συγκεκριμένες κοινωνικές παροχές στο σημερινό ποσοστό πληθωρισμού ή σε ποσοστό πληθωρισμού όπως αυτό εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο μέλλον, καθώς και ότι θα διαθέσει κονδύλια 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προσφορά εκπτώσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αναστολή της επανέναρξης της λειτουργίας του Nord Stream 1 για τεχνικούς λόγους, όπως επικαλέστηκε η ρωσική πλευρά, έθεσε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία προ νέων δεδομένων. Πλέον, ενόψει της έκτακτης συνόδου της ΕΕ για το ενεργειακό, το Βερολίνο αφήνει ανοιχτή τη συζήτηση για την επιβολή πλαφόν στην ανώτατη τιμή του φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...