254
Αν Λίντε και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη μετωπική σύγκρουση που είχαν την Τρίτη | YouTube

Oργή Τσαβούσογλου και ξέσπασμα με προσωπική επίθεση στη σουηδή ομόλογό του

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 15:14
Αν Λίντε και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη μετωπική σύγκρουση που είχαν την Τρίτη
|YouTube

Oργή Τσαβούσογλου και ξέσπασμα με προσωπική επίθεση στη σουηδή ομόλογό του

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 15:14

Εξερράγη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τη σουηδή ομόλογό του, Αν Λίντε, εκείνη τόλμησε να του πει ότι η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το έδαφος της Συρίας.

«Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, που υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση PKK YPG και PYD, ήρθε εδώ να μας πει για την Ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του διεθνούς δικαίου κ.τ.λ.», σχολίασε ο Τσαβούσογλου με ισχυρή δόση ειρωνείας και περιφρόνησης για την επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας.

Σφόδρα ενοχλημένος από την τοποθέτηση της κυρίας Λίντε, και χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του, ο τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την ΕΕ για δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τη στάση της έναντι της Τουρκίας, ενώ από το ξέσπασμά του δεν έλειψαν οι «γνωστές» ξεδιάντροπες επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας, που «βυθίζει βάρκες μεταναστών» στο Αιγαίο.

«Λέτε ότι η Κύπρος είναι κυρίαρχο κράτος. Γιατί δεν μιλάτε για τα δικαιώματα των Τουρκοκύπριων; Δεν έχουν δικαίωμα στον διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων στην περιοχή; Γιατί δεν δίνετε έμφαση στο δίκαιο διαμοιρασμό; Γιατί συμβαίνει αυτό; Μιλήσατε για αλληλεγγύη από την ΕΕ. Η αλληλεγγύη τυφλώνει την ΕΕ, όταν είναι άδικη και απομακρύνεται από τη δικαιοσύνη. Η εκτίμηση πως ότι κάνει η ελληνική πλευρά είναι σωστό, είναι λάθος. Γιατί δεν κριτικάρετε την Ελλάδα όταν βουλιάζει βάρκες και σκοτώνει πρόσφυγες;» διαμαρτυρήθηκε εντόνως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Εστω και χωρίς μετάφραση-διερμηνεία, ο εκνευρισμός του είναι έκδηλος τη στιγμή που απευθύνεται στη σουηδή ομόλογό του (δείτε το βίντεο που ακολουθεί):

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...