321
| REUTERS/Jonathan Drake

Ο Τραμπ ακούει; Ο οπλισμένος βοηθός του σερίφη δεν επενέβη στο λύκειο της Φλόριντα

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2018, 08:02

Ο Τραμπ ακούει; Ο οπλισμένος βοηθός του σερίφη δεν επενέβη στο λύκειο της Φλόριντα

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2018, 08:02

Αίσθηση, αν όχι και σοκ, προκαλεί η αποκάλυψη ότι ένας ένστολος και οπλισμένος βοηθός σερίφη βρισκόταν στον χώρο του λυκείου Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας κατά τη διάρκεια του μακελειού της 14ης Φεβρουαρίου, όταν 17 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχασαν τη ζωή τους, αλλά παρέμεινε εκεί όπου ήταν, χωρίς να επέμβει.

Είναι μια αποκάλυψη που έρχεται να ανατρέψει το δόγμα του Ντόναλντ Τραμπ που πιστεύει ότι η λύση για τα όπλα είναι ακόμα περισσότερα όπλα. Οπλισμένος ήταν ο βοηθός του σερίφη αλλά το μακελειό δεν αποφεύχθηκε…

Ο αστυνομικός Σκοτ Πίτερσον, είχε υπηρεσία στο λύκειο, αλλά παρέμεινε έξω από το κτίριο και δεν πήγε να αντιμετωπίσει τον 19χρονο Νίκολας Κρουζ που είχε ανοίξει πυρ ενώ ακούγονταν τα πυρά, ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ όπου βρίσκεται το σχολείο.

Ο Πίτερσον παραιτήθηκε από την υπηρεσία την Πέμπτη, όταν ενημερώθηκε ότι επρόκειτο να τεθεί σε διαθεσιμότητα, ανέφερε ο σερίφης.

Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε εάν ο Πίτερσον είναι αντιμέτωπος με ποινική δίωξη.

Το βίντεο από κάμερες δείχνει ότι ο αστυνομικός έφτασε στο λύκειο περίπου 90 δευτερόλεπτα μετά την επίθεση και ότι παρέμεινε έξω από το σχολείο για περίπου τέσσερα λεπτά.

Καθώς η επίθεση είχε διάρκεια μόλις έξι λεπτά φαίνεται ότι θα μπορούσε να έχει καθοριστική συμβολή στην αποτροπή του εγκλήματος.

Η αποκάλυψη έρχεται την ώρα που έχει ανοίξει και πάλι η συζήτηση για το αν θα πρέπει να υπάρχουν στα σχολεία ένοπλοι αστυνομικοί για την αποτροπή τέτοιων καταστάσεων. Είναι μια αμφιλεγόμενη ιδέα του πανίσχυρου λόμπι των κατόχων όπλων που φάνηκε να την υποστηρίζει και ο Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του την Τετάρτη – μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε στο σημείο να προτείνει να οπλοφορούν και οι δάσκαλοι!

Η μη παρέμβαση του αστυνομικού, ο οποίος είχε αρκετά χρόνια θητείας σε προστασία σχολείων, φαίνεται όμως να ανατρέπει το σκεπτικό που εκφράζει (και) ο Τραμπ.

Αντίθετη με την προοπτική των ενόπλων στα σχολεία είναι οι εκπαιδευτικοί στις ΗΠΑ, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις τάσσονται στο πλευρό των μαθητών που ζητούν και αυτοί αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...