595
Νυφίτσα στο ζωολογικό κήπο του Οκλαντ εμβολιάζεται για τον κορονοϊό | Oakland Zoo /Instagram

Οκλαντ: Εμβολιασμός για κορονοϊό στον ζωολογικό κήπο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 12:33
Νυφίτσα στο ζωολογικό κήπο του Οκλαντ εμβολιάζεται για τον κορονοϊό
|Oakland Zoo /Instagram

Οκλαντ: Εμβολιασμός για κορονοϊό στον ζωολογικό κήπο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 12:33

Αιλουροειδή, αρκούδες και νυφίτσες άρχισε να εμβολιάζει ένας ζωολογικός κήπος στο Οκλαντ, ως μέρος της εθνικής προσπάθειας για την προστασία των ζώων, αλλά και τη μετάδοση του κορονοϊού από τα ζώα στον άνθρωπο, όπως γράφει το Reuters.

Οι τίγρεις Τζίντζερ και Μόλι ήταν τα πρώτα ζώα του Ζωολογικού Κήπου του Οκλαντ που έκαναν το εμβόλιο αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τη San Francisco Chronicle. Οι δόσεις δωρίστηκαν στον ζωολογικό κήπο και αναπτύχθηκαν από τη φαρμακευτική εταιρεία Zoetis με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ.

Η Aλεξ Χέρμαν, αντιπρόεδρος κτηνιατρικών υπηρεσιών του ζωολογικού κήπου δήλωσε ότι κανένα ζώο δεν έχει προσβληθεί από τον ιό, όμως θεώρησε ότι η υπηρεσία της θα πρέπει να σταθεί προνοητική. Τίγρεις, καφέ αρκούδες και αρκούδες γκρίζλι, λιοντάρια και νυφίτσες είναι τα πρώτα ζώα που θα λάβουν δυο δόσεις του εμβολίου, ενώ στη συνέχεια θα εμβολιαστούν τα πρωτεύοντα θηλαστικά και οι χοίροι.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oakland Zoo (@oaklandzoo)

Οπως γνωστοποίησε ο ζωολογικός κήπος με δελτίου Τύπου το προσωπικό φορά προστατευτικό εξοπλισμό όταν πλησιάζει ζώα που είναι ευάλωτα στον ιό. «Είμαστε χαρούμενοι και ανακουφισμένοι που πλέον μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα ζώα μας μέσω αυτού του εμβολίου», σημείωσε.

Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντίεγκο έχει αρχίσει να εμβολιάζει τα πρωτεύοντα θηλαστικά ήδη από τον Ιανουάριο, μετά από έξαρση κορονοϊού σε μια ομάδα γοριλών.

Τα μεγάλα πρωτεύοντα θηλαστικά έχουν κοινό DNA με τον άνθρωπο κατά 98% και είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα στον κορονοϊό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αιλουροειδή. Κρούσματα κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε γορίλες, τίγρεις και λιοντάρια σε ζωολογικούς κήπους, αλλά και σε οικόσιτες γάτες και σκύλους.

Οι τίγρεις Τζίντζερ και Μόλι ήταν οι πρώτες που έκαναν το εμβόλιο / Oakland Zoo

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...