236
O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου ήταν σαφής εν όψει Πάσχα | INTIMEnews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οικονόμου: Η ΕΛ.ΑΣ. στον δρόμο για τους λίγους που σκέφτονται σούβλισμα και Πάσχα στο χωριό

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 11:18
O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου ήταν σαφής εν όψει Πάσχα
|INTIMEnews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οικονόμου: Η ΕΛ.ΑΣ. στον δρόμο για τους λίγους που σκέφτονται σούβλισμα και Πάσχα στο χωριό

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 11:18

Μία ημέρα μετά τις αυστηρές συστάσεις (εδώ) του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, προς επίδοξους εκδρομείς τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, απηύθυνε νέα σαφή προειδοποίηση προς όσους σκέφτονται αποδράσεις για Πάσχα στο χωριό.

Οι συστάσεις Οικονόμου, ωστόσο, αφορούσαν και όσους μείνουν στο κλεινόν άστυ, να μη σχεδιάζουν αυτό το Πάσχα γλέντια με τους συγγενείς ή τη γειτονιά γύρω από σουβλιστά αρνιά.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑϊ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απευθύνθηκε στην ελάχιστη μειοψηφία, όπως είπε, «η οποία στο μυαλό της επεξεργάζεται σχέδια για να εκδράμει προς την επαρχία», διαμηνύοντας ότι το κράτος είναι εδώ, αποφασιστικό και υπεύθυνο για να εφαρμόσει με αυστηρότητα αυτά που προβλέπονται».

«Πρέπει να κλείσουμε την πόρτα στον θάνατο. Η αστυνομία θα είναι στον δρόμο», ξεκαθάρισε.

Οπως προαναφέρθηκε, ο κ. Οικονόμου απευθύνθηκε και σε εκείνους που –αν και θα μείνουν στις πόλεις– «ονειρεύονται» γλέντια σε υπαίθριους χώρους, εκτός σπιτιού.

Καλό είναι, είπε, να περιοριστούμε όλοι στα σπίτια μας με τις οικογένειές μας και να αφήσουμε τα κοινωνικά καλέσματα, για να μπορούμε να τα  κάνουμε τα επόμενα χρόνια.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ. ΑΣ περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους στα διόδια, σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, αλλά και σε οδικούς άξονες εκτός  δικτύου εθνικών οδών.

Χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα ουδείς θα περνά τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. ενώ έλεγχοι θα γίνονται και σε λιμάνια, όπου οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο σε όσους έχουν μόνιμη κατοικία στα νησιά.

Για την καλύτερη επόπτευση των μέτρων θα επιστρατευτούν ακόμα και drones.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...