204
O Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ για τον κορονοϊό την Τρίτη | ERT/WebTV

Χαρδαλιάς: Καμία χαλάρωση έως 27 Απριλίου, προκαλούν την τύχη τους όσοι επιμένουν για Πάσχα στο χωριό

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 18:32
O Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ για τον κορονοϊό την Τρίτη
|ERT/WebTV

Χαρδαλιάς: Καμία χαλάρωση έως 27 Απριλίου, προκαλούν την τύχη τους όσοι επιμένουν για Πάσχα στο χωριό

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 18:32

Νέο αυστηρό μήνυμα προς όσους ετοιμάζονται -παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της Πολιτείας- να αποδράσουν στα χωριά τους για τις γιορτές του Πάσχα, απηύθυνε κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό την Τρίτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε εκ νέου όσους σκέφτονται εν όψει Πάσχα να επιχειρήσουν να μεταβούν από τις πόλεις την επαρχία, επικαλούμενοι πάσης φύσεως δικαιολογίες, να μην το κάνουν, τονίζοντας πως κάθε τέτοια συζήτηση είναι αντικοινωνική και ανεύθυνη.

Ας μην προκαλούμε την τύχη μας ούτε τις τοπικές κοινωνίες, καθώς κάθε μετακίνηση αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του ιού, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός στην αυστηρή σύστασή του προς τυχόν επίδοξους εκδρομείς τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη», τόνισε αναφερόμενος στη συζήτηση περί αποκλιμάκωσης των μέτρων. «Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν είμαστε ακόμα εκεί» και «μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, χωρίς καμία χαλάρωση». Αν όλα πάνε καλά, τότε, είπε, μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την αποκλιμάκωσή τους. Και πάλι όμως, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι επιστήμονες.

«Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε αρχίσει να κουραζόμαστε αλλά χρειάζεται υπομονή και επιμονή στο στόχο, έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε», επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς, σε κάθε περίπτωση όμως, «ας μην περιμένουμε ότι  θα ξυπνήσουμε και θα είναι όλα όπως πριν».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...