368
Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για την πανδημία, την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αλλά και τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οικονόμου: Δεν απέδωσε μείζονα πράγματα η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 17:07
Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για την πανδημία, την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αλλά και τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οικονόμου: Δεν απέδωσε μείζονα πράγματα η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 17:07

Στα θέματα της πορείας της πανδημίας, της αποδοτικότητας της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, αλλά και στις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο περιθώριο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια.

Υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ, αλλά αντέχει, είπε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει απάντηση στο τι θα συμβεί αν έρθει Αρμαγεδδών και πώς ορίζεται ο Αρμαγεδδών. Δεν φεύγουμε από τη στρατηγική μας, ούτε εκτιμούμε ότι θα φτάσουμε σε τέτοιου τύπου ακραία διλήμματα, γι’ αυτό πάμε με αυτόν τον τρόπο είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: Υπάρχει μια εικόνα η οποία είναι δυσάρεστη. Υπάρχει μια πίεση μεγάλη στο ΕΣΥ, που πιέζεται αλλά αντέχει. Υπάρχει μια αίσθηση ότι δεν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι συνέπειες αυτής της ιστορίας, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Για το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών –και καθώς από την αντιπολίτευση ζητείται η επέκτασή του και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως οι Ενοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας– ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε «τι έδωσε» η ιστορία του μέτρου στους υγειονομικούς. «Παρά το γεγονός ότι εκεί, κανείς δεν αμφέβαλλε ότι πρέπει να γίνουν, επιβάλαμε και μέτρα, τους κόπηκε και ο μισθός… Η πραγματικότητα είναι ότι η υποχρεωτικότητα εκεί δεν σου απέδωσε μείζονα πράγματα», παρατήρησε ο κ. Οικονόμου. «Υπάρχει κόσμος εκεί που επιμένει, είναι χωρίς μισθό δύο, δυόμισι μήνες, και παρόλα αυτά δεν πάνε να εμβολιαστούν», προσέθεσε.

Για το θέμα των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, ξεκαθάρισε ότι το παρακολουθούμε χωρίς την οποιαδήποτε διάθεση ανάμειξης. Χωρίς αμφιβολία, οι εκλογές έχουν φέρει το Κίνημα Αλλαγής πιο κοντά στην προσοχή του κόσμου, από ό,τι ήταν προηγουμένως, είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: Το παρακολουθούμε, γιατί αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω, γιατί λέγονται και γράφονται διάφορα, και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, έτσι συνήθως θα ακουστούν, χωρίς την οποιαδήποτε διάθεση ανάμειξης ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Καθαρές κουβέντες δηλαδή. Με τον σεβασμό που πρέπει κανείς να παρακολουθεί διαδικασίες τέτοιες. Τη σημασία που πρέπει να τους αποδίδει και με τον σεβασμό που πρέπει να παρακολουθεί διαδικασίες που απευθύνονται στην κοινωνία, στον κόσμο. Είναι σημαντικό να ανοίγονται τα κόμματα στην κοινωνία, στις διαδικασίες ανάδειξης των κορυφαίων του οργάνων. Εκτός από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, δεν το κάνουν και άλλα κόμματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...