272
Ο Γιάννης Οικονόμου στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Οικονόμου: Αυτές είναι οι οριστικές αποφάσεις για τον Δακτύλιο

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 13:50
Ο Γιάννης Οικονόμου στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Οικονόμου: Αυτές είναι οι οριστικές αποφάσεις για τον Δακτύλιο

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 13:50

Τις οριστικές αποφάσεις για την επαναφορά του Δακτυλίου στην Αθήνα, από τις 25 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας ότι το μέτρο αυτό συμβάλλει τόσο στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Ωστόσο, από τη σχετική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό πορτ παρόλ απουσίαζαν τα μέτρα για τη ρύθμιση της τροφοδοσίας των καταστημάτων –παράγοντας που δημιουργεί το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου είπε:

«Από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο του Δακτυλίου. Ολα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στον Δακτύλιο εναλλάξ, σύμφωνα με το καθεστώς μονά-ζυγά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους.

»Εξαιρούνται και θα μπορούν να μπαίνουν καθημερινά στον Δακτύλιο, ανεξάρτητα από τον αριθμό τους, δύο βασικές κατηγορίες:

»-Πρώτον, οι τύποι των “καθαρών” οχημάτων, δηλαδή, τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα από κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου και τα Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2.

»-Και δεύτερον, όσοι έχουν άδεια Δακτυλίου. Εκεί υπήρχαν πάρα πολλές εξαιρέσεις και θα γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μειωθούν και να εκλογικευθούν.

»Τα μέτρα αυτά συμβάλλουν τόσο στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη, με λιγότερη ταλαιπωρία και καθαρότερη ατμόσφαιρα.

»Για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του Δακτυλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας: Ενα Παρατηρητήριο που θα “ομογενοποιήσει” δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, αλλά και δήμων, περιφέρειας και επιστημόνων, αλλά και μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του Δακτυλίου».

Πάντως, ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει σκέψη για εφαρμογή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...