374
O υπουργός Οικονομικών στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης | YouTube/ANT1

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης το 2023 – Τέλος το Fuel Pass

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 10:18
O υπουργός Οικονομικών στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης
|YouTube/ANT1

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης το 2023 – Τέλος το Fuel Pass

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 10:18

To ενδεχόμενο παράτασης στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και το επόμενο έτος, άφησε ανοικτό σε δηλώσεις του την Τετάρτη στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Πιθανόν να χρειαστεί η επέκταση στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και μετά την 31η Δεκεμβρίου», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ ερωτηθείς εάν θα συνεχιστεί η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης και για το αν θα υπάρξει Fuel Pass-3, αρκέτηκε να πει:

«Δεν έχει πει κάτι ο Πρωθυπουργός και σας θυμίζω ότι έχει πέσει σημαντικά η τιμή των καυσίμων».

Αφού επανέλαβε ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Eurogroup, έχει διαθέσει για την ενεργειακή κρίση τους περισσότερους πόρους στην Ευρώπη. ο υπουργός σημείωσε πως κάθε φορά που  «παίρνουμε μέτρα, βάζουμε όρια με βάση τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε».

«Εχει δυναμική η οικονομία και κανείς δεν ξέρει τις εξελίξεις. Υπάρχουν δύο απρόβλεπτοι παράγοντες: η τιμή του φυσικού αερίου και ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει. Αρα, θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση και για το επίδομα θέρμανσης, που ανέρχεται σε 0,25 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, μέχρι τέλος του έτους, ανάλογα με τις εξελίξεις και τους διαθέσιμος πόρους, υπάρχει η ευχέρεια να επεκταθεί και στο 2023», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Οσον αφορά το ενδχεόμενο περαιτέρω μείωσης της προκαταβολής φόρου 80% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε πως «δεν έχουμε άλλα περιθώρια, δεδομένου ότι πρέπει να επιδοτούμε το ηλεκτρικό ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

«Εξαντλούμε την βοήθεια, αλλά με όρους ρεαλισμού. Ποτέ δεν θα είναι αρκετά τα μέτρα, όσα και να δώσει η Πολιτεία», παρατήρησε χαρακτηριστικά και ενδεικτικά αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη. Με την εν λόγω τροπολογία, σημείωσε ο. Σταϊκούρας,«προβλέπεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, που ανέρχεται σε 1,24 δισ. ευρώ, τα οποία περισσεύουν στα πορτοφόλια μας, κάτι που ο πολίτης δεν εκτιμά όταν είναι σε μια περίοδο κρίσης και ακρίβειας, αλλά αυτό το ποσό είναι υψηλό».

Αναφορά έκανε επίσης στις αλλαγές στο τέλος επιτηδεύματος και στην ευχέρεια που δίνεται σε 900.000 υπόχρεους να απαλλαγούν, υπό όρους, από την καταβολή του.

«Η ακρίβεια θα κρατήσει περισσότερο από όσο εκτιμούσαμε, αλλά θα είναι παροδική», ήταν  εκτίμησή του και απαντώτας τέλος σε σχετική ερώτηση, ενημέρωσε ότι  το αργότερο την προσεχή Δευτέρα θα καταβληθούν τα ποσά από τις εκκρεμότητες για το Power Pass του Ιουνίου και του προηγούμενου εξαμήνου, οι οποίες υπήρχαν από έναν πάροχο ενέργειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...