403
Η Ομαρόζα Μάνιγκολτ-Νιούμαν με τον Τραμπ τον Σεπτέμβριο του 2016 | REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Οι κασέτες της Ομαρόζα καίνε τον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2018, 14:28
Η Ομαρόζα Μάνιγκολτ-Νιούμαν με τον Τραμπ τον Σεπτέμβριο του 2016
| REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Οι κασέτες της Ομαρόζα καίνε τον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2018, 14:28

Ας φανταστούμε για λίγο αυτό το σενάριο: ένας συνεργάτης του προέδρου των ΗΠΑ ηχογραφεί στα κρυφά συναδέλφους του, ίσως μάλιστα μέσα σε χώρους υψηλής ασφαλείας.

Εχουμε δει πολλά παράδοξα και πρωτοφανή κατά την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά μέσα σε αυτά τα πολλά πρέπει να προσθέσουμε και τις κασέτες της Ομαρόζα Μάνιγκολτ-Νιούμαν, η οποία βρέθηκε από το ριάλιτι του προέδρου στον Λευκό Οίκο.

Η Ομαρόζα έχει αποπεμφθεί πλέον από την προεδρία – ήταν βοηθός του προέδρου Τραμπ, αλλά και διευθύντρια επικοινωνίας για το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Λευκού Οίκου. Αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί το βιβλίο της και πουλά – μάλλον έξυπνα – τις ηχογραφήσεις που έχει κάνει μέσα στα άδυτα της προεδρίας.

Θύμα των ηχογραφήσεων ήταν, μεταξύ άλλων, ο προσωπάρχης του Τραμπ Τζον Κέλι.

Χθες Κυριακή στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC ακούστηκε ηχητικό απόσπασμα από τη συζήτηση που είχε στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων (SCIF) του Λευκού Οίκου, όταν ανακοινώθηκε στην Ομαρόζα από τον Κέλι η απόλυση της τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η αίθουσα είναι θεωρητικά ο πιο προστατευμένος χώρος από πλευράς ασφάλειας στο κτιριακό συγκρότημα του Λευκού Οίκου και δεν επιτρέπονται οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε – λίγο αργά ίσως – ότι «η ιδέα και μόνο που είχε ένα στέλεχος του προσωπικού να περάσει μία συσκευή ηχογράφησης στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων του Λευκού Οίκου, δείχνει κραυγαλέα περιφρόνηση της εθνικής μας ασφάλειας».

Αρκετοί εντός του Λευκού Οίκου είναι αυτοί που φοβούνται ότι η Ομαρόζα θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση ιδιωτικών συζητήσεων που είχε μαζί τους. Αλλα στελέχη υποστηρίζουν ότι είχαν λάβει τα μέτρα τους μαζί της, ωστόσο κανένας δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει για τον ακριβή αριθμό των ηχητικών αποσπασμάτων από συζητήσεις που έχει στην διάθεσή της.

Οσο έμεινε στον Λευκό Οίκο η Μάνιγκολτ-Νιούμαν δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις στο προσωπικό της προεδρίας.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος τη χαρακτήριζε αντιεπαγγελματική και συχνά προσβλητική με χαμηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου. Η Κατρίνα Πίρσον, πρώην εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, είπε ότι ήταν ενοχλητική, καθώς η ίδια «δημιουργούσε διαστρεβλωτικά ψέματα».

Η απάντηση της Μάνιγκολτ-Νιούμαν ήλθε με έναν ισχυρισμό που αν ισχύει θα είναι είδηση πρώτου μεγέθους. Η Πίρσον της είπε ότι είχε ακούσει τον Τραμπ να λέει την λέξη «νέγρος» που θεωρείται ρατσιστική ύβρις στις ΗΠΑ. Η Πίρσον διέψευσε τον ισχυρισμό.

Τώρα στον Λευκό Οίκο εξετάζουν τις διαθέσιμες νομικές επιλογές που έχουν, προκειμένου να την εμποδίσουν να δημοσιοποιήσει κι άλλα ηχητικά αποσπάσματα από συνομιλίες της στον Λευκό Οίκο. Και πάλι, ίσως είναι λίγο αργά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...